Φόρμα αναζήτησης

Ποδόσφαιρο: Παναγή VS Κούμας

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) υποδεικνύει στον πρώην διαιτητή Μάριο Παναγή ότι το αρμόδιο όργανο για να εξετάζει καταγγελίες κ.λπ. που έχουν σχέση με τα του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, είναι η Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή Αθλητισμού (ΑΔΕΑ). Ο κ. Παναγή απέστειλε στον ΚΟΑ, μέσω του δικηγόρου του, επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προχωρήσει σε νέες καταγγελίες που αφορούν το ποδόσφαιρο, καθώς και τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Γιώργο Κούμα. Στην εν λόγω επιστολή, ημερομηνίας 10/1/2020, ο πρώην διαιτητής ζητούσε απάντηση εντός επτά ημερών, για το κατά πόσον υπάρχει αρμόδιο όργανο (και ποιο είναι αυτό), το οποίο, βάσει νόμου, έχει τις εξουσίες να εξετάζει καταγγελίες ή/και γεγονότα ή/και παράπονα, για άτομα που κατέχουν θέσεις και για άλλους θεσμικούς παράγοντες και κατέχοντες αξιώματα στον χώρο του αθλητισμού. Επίσης, ζητούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων τις διαδικασίες υποβολής τέτοιων καταγγελιών, καθώς και τη διαδικασία διαφάνειας που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Επιπλέον, αιτείτο με βάση τον περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Νόμο, να γίνει γνωστή η διαδικασία καθίδρυσης και συγκρότησης Ανακριτικής Αρχής, και να ενημερωθεί ως προς το αρμόδιο και νομικά συγκροτημένο όργανο στο οποίο δύναται να υποβληθούν καταγγελίες ενώπιον της Ανακριτικής Αρχής.

Απάντηση Μιχαηλίδη

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, απέστειλε στον δικηγόρο του Μάριου Παναγή απαντητική επιστολή ημερομηνίας 16/1/2020 (την οποία κατέχει και δημοσιεύει σήμερα ο «Π»), με την οποία τον πληροφορεί ότι ο πελάτης του «δύναται να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής του στην Ανωτάτη Δικαστική Επιτροπή Αθλητισμού (ΑΔΕΑ) αν το επιθυμεί». Στη συνέχεια της επιστολής γίνεται αναφορά στο τι όργανο είναι η ΑΔΕΑ, από ποιους απαρτίζεται, ποιες είναι οι αρμοδιότητές της και ποια ισχύ έχουν οι αποφάσεις της.

Αοριστολογίες…

Μιλώντας στον «Π», ο κ. Παναγή εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απαντητική επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέα Μιχαηλίδη. «Έχουμε ζητήσει από τον ΚΟΑ να μας διευκρινίσει κατά πόσον υπάρχει οποιαδήποτε επιτροπή, η οποία και έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει καταγγελίες εναντίον πρόσωπων, και συγκεκριμένα εναντίον του Γιώργου Κούμα. Η απάντηση που έχουμε λάβει από τον ΚΟΑ είναι αόριστη και γενική. Θα ζητήσουμε εκ νέου διευκρινίσεις, καθώς και με επιστολή προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) με κοινοποίηση προς τη FIFA, θα ζητούμε και τη δική τους απάντηση. Η FIFA έχει αρμόδια επιτροπή, η οποία και εξετάζει καταγγελίες εναντίον προσώπων, το λεγόμενο Ethics Committee» ανέφερε ο πρώην διαιτητής, προσθέτοντας ότι «οι καταγγελίες αυτές αφορούν αποκλειστικά τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα». Ερωτηθείς για τον χειρισμό των προηγούμενων καταγγελιών του από τις αρμόδιες αρχές -πριν από πέντε χρόνια περίπου- ο Μάριος Παναγή σημείωσε ότι «θα τοποθετηθεί για όλα σε μεταγενέστερο στάδιο».

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.