Φόρμα αναζήτησης

Πληρώνει από την τσέπη του ο ΠαπαδούρηςΟ γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης βρίσκεται σε μια διαρκή αντιπαράθεση με τους πάντες, εμφανιζόμενος ως μοναδικός υπερασπιστής του δημοσίου συμφέροντος, ενώ συχνά «ντύνεται» εισαγγελέας και αποδίδει διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε όποιον βρεθεί απέναντί του. Μια από τις πολλές αντιπαραθέσεις του αφορά και τον επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκη Παπαδούρη. Αφορμή οι τρεις σύμβουλοι του γραφείου του οι οποίοι εργάζονταν στο ιδιωτικό γραφείο του κ. Παπαδούρη, αλλά ακόμα και σήμερα πληρώνονται από την τσέπη του ίδιου του επιτρόπου, ο οποίος έχει αποποιηθεί τον μισθό του (αποδέχτηκε μετά από γνωμάτευση μόνο 250 ευρώ τον μήνα), ενώ καταβάλλει από δικούς του πόρους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για προγράμματα που αφορούν τις ορεινές κοινότητες. Δεν αποκλείεται και αυτή η αντιπαράθεση να οδηγηθεί στον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφανθεί για τους νομικής φύσεως ισχυρισμούς του κ. Μιχαηλίδη.

Ο γενικός ελεγκτής, σε έκθεσή του που κατατέθηκε και στη Βουλή, διατύπωνε την άποψη «ότι η μίσθωση από τη Δημοκρατία των τριών συμβούλων που προηγουμένως εργοδοτούνταν από τον κ. Παπαδούρη, μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του, συγκρούεται με τις αρχές χρηστής διοίκησης, αφού δίνεται η εικόνα ότι ουσιαστικά η Δημοκρατία αναλαμβάνει τα έξοδα λειτουργίας ενός ιδιωτικού ιδρύματος, τη στιγμή που ο επίτροπος αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή». Ο Γ. Παπαδούρης αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ως ψεύδη και συκοφαντίες.

 

Εγώ πληρώνω
Σε υπόμνημα του κ. Παπαδούρη στην Επ. Οικονομικών της Βουλής, αναφέρεται ότι από το 2018 έως και σήμερα το κόστος λειτουργίας του γραφείου του επιτρόπου καταβάλλεται εξολοκλήρου από το ίδρυμα «Γιαννάκη Παπαδούρη» εν αναμονή κατάλληλης υποδομής από την προεδρία της Δημοκρατίας. Επίσης, όλα τα έξοδα διακίνησης και υπερωριών του προσωπικού καταβάλλονται επίσης από το ίδρυμα του κ. Παπαδούρη, αφού δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια στα συμβόλαιά τους.

Για άρση παρεξηγήσεων, οι τρεις υπάλληλοι που εργοδοτούνται στο γραφείο του επιτρόπου, κατόπιν συμφωνίας δεν θα λαμβάνουν συνολικά μεγαλύτερο ποσό ως μισθοδοσία από αυτό που προβλεπόταν για τον επίτροπο, ο οποίος έχει αποποιηθεί την αμοιβή του. Με απλά λόγια, οι τρεις υπάλληλοι πληρώνονται από τον ίδιο τον κ. Παπαδούρη ακόμα και όταν σταματήσει να τους πληρώνει το ίδρυμά του.

Το ότι οι τρεις υπάλληλοι επελέγησαν χωρίς προκήρυξη, δικαιολογείται από το ότι είχαν μακρόχρονη τριβή με το αντικείμενο και δεν θα χρειαζόταν να γίνει διαδικασία η οποία θα οδηγούσε σε καθυστερήσεις τουλάχιστον 6 μηνών. Αν προσλαμβάνονταν νέοι υπάλληλοι, κατά τον κ. Παπαδούρη, θα χρειαζόταν επίσης μεγάλο χρονικό διάστημα για να εκπαιδευτούν, κάτι που θα είχε κόστος και σε χρόνο και σε χρήμα, αλλά και σε ποιότητα.

 

Ακριβή ΕΣΑΟΚ
Ο Γ. Παπαδούρης με την επιστολή του στην Επ. Οικονομικών της Βουλής σημειώνει πως η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ), η σύνταξη της οποίας βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, απαίτησε την εμπλοκή τεσσάρων πανεπιστημίων και τριών ιδιωτικών οργανισμών, με την εμπλοκή 80 καθηγητών και εμπειρογνωμόνων. Μέχρι σήμερα το ίδρυμα του Γ. Παπαδούρη έχει καταβάλλει 400.000 ευρώ και θα πληρώσει ακόμα όσα απαιτηθούν μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης και την κατάθεσή της στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.