Φόρμα αναζήτησης

Πλημμύρισαν και τα ορεινά – Έρχονται και άλλες βροχές

Λίγο πριν μπει και επίσημα το καλοκαίρι, τα ορεινά και το εσωτερικό πνίγηκαν χθες από τις καταιγίδες. Οι βροχές αλλά και το χαλάζι ξεκίνησαν από νωρίς στα ορεινά, με αποτέλεσμα να κατεβούν οι ποταμοί, οι δρόμοι να γεμίσουν λάσπες, να σημειωθούν κατολισθήσεις και γενικά το σκηνικό στον Πρόδρομο, τον Πεδουλά, το Τρόοδος και σε άλλες περιοχές της ορεινής Λευκωσίας να μετατραπεί από καλοκαιρινό σε χειμωνιάτικο. Οι βροχές κάλυψαν τους δρόμους, ενώ το χαλάζι, σύμφωνα με τους κατοίκους στα ορεινά, προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή της γεωργίας, ιδιαίτερα των φρούτων. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο του ΟΓΑ για καταγραφή των ζημιών. Εξάλλου, λίγο μετά το μεσημέρι σφοδρές καταιγίδες σημειώθηκαν και σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

Υπάρχει συνέχεια

Φαίνεται πως οι βροχές θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Η αστάθεια της θερμοκρασίας παραμένει στο νησί, με αποτέλεσμα κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού να σημειωθούν τοπικές βροχές, ισχυρές καταιγίδες ή/και χαλάζι. 

Όπως αναφέρει η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, μετά το μεσημέρι, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή/και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο. Γενικά, η περίοδος της αστάθειας θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα με τοπικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Στα ορεινά

Έκλεισε η οδός Αγίου Κυπριανού στο Μένοικο λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σερράχη. Πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ δημιουργήθηκαν και προβλήματα από τα ορμητικά νερά που κατέβασε ο ποταμός. Λόγω της κακοκαιρίας πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.