Φόρμα αναζήτησης

Πλατεία Ελευθερίας με… δόσεις

Άλλο ένα τμήμα της γέφυρας της πλατείας Ελευθερίας δόθηκε χθες για χρήση από το κοινό και αναμένεται ότι σήμερα θα παραδοθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου η γέφυρα καθώς τα τελευταία προστατευτικά κιγκλιδώματα, πίσω από τα οποία διεξάγονταν εργασίες, θα αφαιρεθούν. Το πρώτο πέρασμα που δόθηκε στους πεζούς ήταν πριν από δέκα περίπου μήνες, και συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο. Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε και ήδη χρησιμοποιείται ο βόρειος κόμβος της πλατείας, δηλαδή το άνοιγμα των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου.

Τάφρος σε ένα τρίμηνο

Οι κατασκευαστικές εργασίες στο επίπεδο της τάφρου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας υπολογίζεται ότι θα περατωθούν εντός του επόμενου τριμήνου. Όπως άλλωστε ανέφερε στον «Π» ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στο πλαίσιο συνέντευξης που μας παραχώρησε και η οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες στην ανατολική τάφρο έχουν ολοκληρωθεί, παραμένουν ωστόσο κάποιες εργασίες να γίνουν στη δυτική τάφρο. Όπως επεσήμανε, δεν θα δοθεί πρόσβαση στην τάφρο μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, καθώς τα δύο τμήματα αποτελούν έναν ενιαίο χώρο.Ο κ. Γιωρκάτζης στην ίδια συνέντευξη χαρακτήρισε εξαιρετικά πολύπλοκο το έργο της πλατείας Ελευθερίας, αποδίδοντας σε αυτό τον λόγο τις καθυστερήσεις στην αποπεράτωσή του, ενώ, όπως μας είπε, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για την κατασκευή της πλατείας θα ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρεται πως προχωρεί στο μεταξύ και η ασφαλτόστρωση της λεωφόρου Στασίνου και μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες θα δοθεί και αυτό το τμήμα προς εξυπηρέτηση του κοινού. Σύντομα θα ανοίξει και η οδός Κωστάκη Παντελίδη από την οποία θα διέρχονται οχήματα. Εκκρεμεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λευκωσίας που θα απαγορεύει τη διέλευση βαρέων οχημάτων (φορτηγών και λεωφορείων) από τους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Μία απόφαση η οποία επείγει λόγω του ανοίγματος της Παντελίδη στα οχήματα.