Φόρμα αναζήτησης

Πέραν του εκατομμυρίου οι αποζημιώσεις που θα ζητηθούν για Λίβια και Ελένα

Αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας για αμέλεια εκτέλεσης αστυνομικού καθήκοντος, προτίθεται να καταχωρήσει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ο σύζυγος της 36χρονης, Λίβια-Φλωρεντίνα Μπουνέα και πατέρας της 8χρονης Ελένα-Ναταλία, από τη Ρουμανία, δύο εκ των θυμάτων του καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου.

Όπως δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο δικηγόρος του αιτητή, Γιάννης Ιωάννου, αγωγή θα καταχωρηθεί και εναντίον του 35χρονου υπόπτου.

Ο κ.  Ιωάννου είπε ότι θα καταχωρήσει σήμερα αίτηση διαχείρισης για να διοριστεί από το Δικαστήριο διαχειριστής της περιουσίας της αποβιωσάσης, ο οποίος στη συνέχεια θα κινηθεί δικαστικά κατά της Δημοκρατίας για αποζημιώσεις.

Επίσης σκοπός είναι να διαπιστωθεί μέσα από την ακροαματική διαδικασία το μέγεθος της αντιεπαγγελματικότητας της κυπριακής Αστυνομίας, με επακόλουθο τη δολοφονία της Λίβια και Έλενα-Ναταλία, αλλά και των άλλων γυναικών.

Σημείωσε ότι οι αποζημιώσεις συνδέονται με την ψηλότερη ρήτρα, η οποία ξεπερνά το ένα εκατομμύριο Ευρώ.

Οι αγωγές, είπε, στηρίζονται σε συγκεκριμένα τεκμήρια και μαρτυρίες. Ο κύριος Ιωάννου τόνισε, ακόμη, ότι οι οδηγίες από τον πελάτη του είναι όπως προχωρήσει αμέσως στην καταχώρηση των αστικών υποθέσεων, λόγω ανησυχίας, αφού όπως είπε, πολλά από αυτά τα στοιχεία και τεκμήρια μπορεί να εξαφανισθούν.