Φόρμα αναζήτησης

Πέντε πρόσωπα στο ειδώλιο για τη Μαρί- Ελένη

Πέντε πρόσωπα θα βρεθούν τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναφορικά με την υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρί-Ελένης από τον Νορβηγό πατέρα της τον Απρίλιο του 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η Αστυνομία προχώρησε στην ποινική δίωξη τριών Κυπρίων, ενός ατόμου από τρίτη χώρα και μίας γυναίκας από την Ολλανδία, οι οποίοι φέρεται να ήταν τα πρόσωπα που υποβοήθησαν τον πατέρα στη διάπραξη της απαγωγής.
Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της συνωμοσίας για διάπραξη πλημμελήματος, της συνωμοσίας για απαγωγή και της απαγωγής, τις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι όταν θα εμφανιστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για την πρώτη δικάσιμο. Όπως μας εξηγήθηκε, ο λόγος που τα αδικήματα αποδόθηκαν σε πλημμέλημα και όχι σε κακούργημα είναι επειδή το παιδί απήχθη από νόμιμο κηδεμόνα. Ο ίδιος ο πατέρας δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους επειδή προφανώς θα δικαστεί στη Νορβηγία, όπου είχε μεταφέρει το παιδί μετά την απαγωγή.
Περίπου 6 μήνες είχε διαρκέσει το θρίλερ με την υπόθεση της 4χρονης, αφού τον Οκτώβριο του 2017 έγινε κατορθωτό να ξαναβρεθεί στα χέρια της μητέρας της.
Υπενθυμίζεται ότι η απαγωγή είχε διαπραχθεί στις 27 Απριλίου 2017, όταν δύο πρόσωπα αποβιβάστηκαν αστραπιαία από αυτοκίνητο και άρπαξαν τη Μαρί-Ελένη τη στιγμή που η μητέρα της την μετέφερε στο νηπιαγωγείο. Στο αυτοκίνητο φαίνεται να βρισκόταν και ο ίδιος ο πατέρας, ενώ στη συνέχεια εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες για εμπλοκή και άλλων προσώπων. Συγκεκριμένα δόθηκε πληροφορία από πολίτη ότι την ημέρα της απαγωγής είδε ένα ταξί στην περιοχή των Χαλεπιανών να αποβιβάζει μια γυναίκα μαζί με την 4χρονη, τις οποίες την ίδια στιγμή παρέλαβε άλλο αυτοκίνητο.