Φόρμα αναζήτησης

Άφωνοι και οι γιατροί για το 5μηνο κοριτσάκι – Τι λένε τα νεότερα στοιχεία

Άφωνοι έμειναν και οι γιατροί στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου αναφορικά με την υπόθεση που ήρθε το πρωί στο φως και προκάλεσε φρίκη και αποτροπιασμό. Βρέφος 5 μηνών διαπιστώθηκε ότι έφερε ρήξη παρθενικού υμένα, με την Αστυνομία να προχωρεί στη σύλληψη του πατέρα ο οποίος οδηγήθηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας και σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία διατάχθηκε η πενθήμερη κράτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», χθες επικοινώνησε με την Αστυνομία ιατρός του Μακάρειου Νοσοκομείου και ενημέρωσε ότι κατά την εξέταση κοριτσιού ηλικίας 5 μηνών, το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο η μητέρα του, διαπιστώθηκε ρήξη παρθενικού υμένα. Στη μητέρα εξηγήθηκε ότι κατόπιν του ευρήματος αυτού έπρεπε το παιδί να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, με την ίδια να εκφράζει κάποιους ενδοιασμούς.

Ακολούθησε η ιατροδικαστική εξέταση από την δρα Ελένη Αντωνίου και τότε διαπιστώθηκε ότι το βρέφος έφερε μικρή εκδορά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, καθώς και ρήξη παρθενικού υμένα. Ερωτώμενη η μητέρα για το τι συνέβη απάντησε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε προσέξει ότι η περιοχή των γεννητικών οργάνων του παιδιού ήταν ερεθισμένη και πως όταν ρώτησε τον άντρα της εάν γνωρίζει κάτι, αυτός της υπέδειξε να το μεταφέρει στον γιατρό.

Περαιτέρω υποστήριξε ότι είχε δείξει στον σύζυγό της πώς να καθαρίζει το παιδί και ενδεχομένως, όπως είπε, στην προσπάθειά του να του αλλάξει πανί, ίσως το άγγιξε και του προκάλεσε ζημιά.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι στο σπίτι τους ζουν μόνοι με τον σύζυγό της και ότι κανένα άλλο πρόσωπο εκτός από τους ίδιους δεν έχει τη φροντίδα του.

Από πλευράς του ο πατέρας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι προέβη σε οποιαδήποτε πράξη σε βάρος του παιδιού του, ωστόσο προκάλεσε ερωτηματικά η στάση του από την άποψη ότι δήλωσε άγνοια για τη διεύθυνση της κατοικίας του. Ως εκ τούτου η αναζήτηση του χώρου διαμονής του θα είναι επίσης αντικείμενο των ερευνών της Αστυνομίας.

Υπήρξε βιασμός

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση έχει σοκάρει ακόμα και τους γιατρούς στο Μακάρειο Νοσοκομείο, οι οποίοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι το βρέφος υπέστη βιασμό. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Σίγμα ο βοηθός διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, ανέφερε ότι τα ευρήματα καταδεικνύουν βιασμό, προσθέτοντας ότι το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην κλινική για «κοινωνικούς λόγους».

Ο κ. Τσιβιτανίδης σημείωσε επίσης το συγκλονιστικό ότι «στα 32 χρόνια της καριέρας του δεν έχει δει ποτέ τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τόσο μικρή ηλικία», ενώ πρόσθεσε ότι λόγω της καταγωγής του παιδιού (Σομαλία) διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της κλειδερεκτομής, το οποίο όμως αποκλείστηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για βιασμό.

«Πρώτη φορά προκύπτει τέτοια σοβαρά καταγγελία στην Κύπρο, με θύμα ένα τόσο μικρό σε ηλικία παιδί», είπε από πλευράς της, μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του Σίγμα, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στέλλα Κυριακίδου.