H προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατηγορώντας την υπουργό Δικαιοσύνης για κατάχρηση εξουσίας στην υπόθεση με το parody account στο Twitter.
«Οι νέες εξελίξεις», όπως είπε, «στην υπόθεση της κυρίας Γιολίτη εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ίδια και την κυβέρνηση που συνεχίζει να την καλύπτει. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε χθες ότι υπάρχει λόγος για ακύρωση του εντάλματος με το οποίο διενεργήθηκε η αστυνομική έρευνα σε σπίτι πολίτη προκειμένου να εντοπιστεί σατιρικός λογαριασμός στο twitter».
«Η Υπουργός Δικαιοσύνης», πρόσθεσε, «βαρύνεται με ένα πρωτοφανές κρούσμα κατάχρησης εξουσίας σε βάρος πολίτη. Πρόκειται βέβαια για μια συμπεριφορά που εντάσσεται στο ύφος εξουσίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη, στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό τους σε βάρος κάθε θεσμού, δημοσιογράφου, πολίτη που τούς ασκεί κριτική. Γι’ αυτό άλλωστε, ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση παρέχουν κάλυψη στην απαράδεκτη συμπεριφορά της Υπουργού».
«Αυτή η υπόθεση», κατέληξε, «δεν θα πέσει στα μαλακά. Σε μια δημοκρατική χώρα, κανένας πολίτης δεν μπορεί να φοβάται ότι θα μπουκάρει στο σπίτι του η αστυνομία και θα κατάσχει τους υπολογιστές του επειδή σατιρίζει την κυβέρνηση ή επειδή έτσι νομίζει μία Υπουργός. Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει στο θέμα, γιατί η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη».