Φόρμα αναζήτησης

Παραίτηση ή παύση για τη γενική λογίστριαΓΡΑΦΕΙ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Θέμα χρόνου αποτελεί, πλέον, η απομάκρυνση της γενικής λογίστριας της Δημοκρατίας, Ρέας Γεωργίου, από την προεδρία της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος (ΑΔΕΕλΕπ) λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, και εξαρτάται από την ίδια εάν θα υποβάλει την παραίτησή της ή εάν θα αναμένει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την παύση της. Οι χθεσινές αποκαλύψεις του «Π» με έγγραφα δεν δίνουν άλλη επιλογή στην κ. Γεωργίου. Με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει για την κ. Ρέα Γεωργίου λόγω αδελφού και των οικογενειακών επιχειρήσεων του συζύγου και των παιδιών της, βρίσκεται ενώπιον του γενικού εισαγγελέα, Γιώργου Λ. Σαββίδη, προκειμένου να συμβουλεύσει το Υπουργικό Συμβούλιο για το τι δέον γενέσθαι. Καθηκόντως, ο γενικός εισαγγελέας θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών ή και ποινικών αδικημάτων από πλευράς της κ. Γεωργίου καθώς παρέλειψε να αποκαλύψει πριν τον διορισμό της τη σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτει με στενά συγγενικά της πρόσωπα. Και δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια, διότι, εκ της θέσεώς της, οφείλει να γνωρίζει τη νομοθεσία ενώ πρόσθετα είναι μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, η οποία ελέγχει όλους τους αιρετούς και υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους για σύγκρουση συμφερόντων με τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους ή και των στενών συγγενικών τους προσώπων.

Αλληλοελέγχονται… 

Όπως αποκάλυψε στη χθεσινή του έκδοση ο «Π», η σύγκρουση συμφερόντων για τη γενική λογίστρια κ. Ρέα Γεωργίου προκύπτει από την ιδιότητά της ως πρόεδρος της ΑΔΕΕλΕπ καθώς εποπτεύει, διά νόμου, τον αδελφό της, εγκεκριμένο λογιστή και εγγεγραμμένο ελεγκτή στο επάγγελμα και συνέταιρο στο ελεγκτικό γραφείο AuditPro Services. Ταυτόχρονα, ο αδελφός της κ. Γεωργίου, ο κ. Παναγιώτης Κολοκοτρώνης, ελέγχει οικονομικά και ετοιμάζει ο ίδιος και οι συνέταιροί του οικονομικές καταστάσεις για τις εταιρείες του συζύγου και των παιδιών της γενικής λογίστριας, στις οποίες περιλαμβάνεται και το σφαγείο Cypra. Μάλιστα, η μία από τις συνδεδεμένες εταιρείες της οικογένειας της γενικής λογίστριας, η Cypra Bioenergy ltd, δηλώνει ως γραφεία την ίδια διεύθυνση όπου στεγάζεται το λογιστικό – ελεγκτικό γραφείο AuditPro Services στο οποίο συνέταιρος είναι ο αδελφός της κ. Γεωργίου. Πρόσθετα, από την έρευνά μας στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών διαπιστώσαμε ότι τις οικονομικές καταστάσεις της Cypra Bioenergy ltd υπογράφει ως εγκεκριμένος λογιστής και ελεγκτής ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Κολοκοτρώνης κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, κάτι που γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει η κ. Ρέα Γεωργίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η γενική λογίστρια δεν αποκάλυψε στον τέως υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, που την εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο για διορισμό στην προεδρία της ΑΔΕΕλΕπ, τη σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτει λόγω του αδελφού και των επιχειρήσεων του συζύγου και των παιδιών της. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα διοριζόταν στην προεδρία της ΑΔΕΕλΕπ, όπως μας λέχθηκε.

Ερευνάται και ο αδελφός

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες και από τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών (ΣΕΛ) καθώς παραβιάστηκε ο περί Ελεγκτών Νόμος από πλευράς του αδελφού της γενικής λογίστριας και συνεταίρου στο γραφείο AuditPro Services, κ. Παναγιώτη Κολοκοτρώνη, λόγω της εμπλοκής του στον οικονομικό έλεγχο των επιχειρήσεων της οικογένειας της αδελφής του.

Πρόστιμο σε καθηγητή στη Λάρνακα γιατί δεν φορούσε μάσκα εντός του Σχολείου

Παραπέμπεται στον Γ. Εισαγγελέα θέμα παραίτησης Ρέας Γεωργίου με οδηγίες του Πρ. Αναστασιάδη

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.