Φόρμα αναζήτησης

Παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές ο καταζητούμενος για το φόνο Λεωνίδη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, ένα από τα δυο πρόσωπα που συνέτρωγαν με τον 47χρονο Έρνεστ Λεωνίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018, σε εστιατόριο της τουριστικής περιοχής Λεμεσού.
 
Πρόκειται για 57χρονο ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος καταζητείτο, συνελήφθη στη Βουλγαρία , παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές και αύριο οδηγείται στο δικαστήριο, όπου θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης του.
 
Αύριο, επίσης, αρχίζει ενώπιον του Κακουργιοδικείου η δίκη του 36χρονου Λετονού, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος και που είχε διευθετήσει την άφιξη στην Κύπρο του φερόμενου εκτελεστή, ενός 31χρονου Γεωργιανού, εναντίον του οποίου εκκρεμούν ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης.
 
Ο 36χρονος Λετονός  αντιμετωπίζει συνολικά 16 κατηγορίες με σοβαρότερες το φόνο εκ προμελέτης και τη συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, κι αν και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα, παραδέχεται τη στενή φιλική σχέση με τον 31χρονο Γεωργιανό.
 
Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος θεωρείται ως άκρως επικίνδυνο πρόσωπο, καθώς βρίσκεται στην “πράσινη αγγελία” της Ιντερπόλ για γνωστούς εγκληματίες, ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του στην Ελλάδα για να εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης, ενώ στη Γεωργία καταζητείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
 
Πέραν του 31χρονου, ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν εναντίον πέντε ακόμη προσώπων, ενός 29χρονου Ρώσου,  του δεύτερου ομογενή από τη Γεωργία που συνέτρωγε με το θύμα, ηλικίας 48 ετών, καθώς και τριών Γεωργιανών 28, 29 και 33 χρόνων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραδέχθηκε ενοχή σε τρεις κατηγορίες ο Μούζος – Υπό οκταήμερη κράτηση