Φόρμα αναζήτησης

Εντοπίστηκε δεύτερο πτώμα στο Μιτσερό – Δεν ανήκει στο παιδί

Νέα εξέλιξη από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, όσον αφορά την υπόθεση φόνου της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, αφού μέλη  μέλη της ΕΜΑΚ εντός του 125 μέτρων φρεατίου εντόπισαν δεύτερο πτώμα.

Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι το πτώμα δεν ανήκει στο 6χρονο παιδί της Mary Rose, αλλά σε γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και το δεύτερο θύμα που εντοπίστηκε είναι γυμνό και σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Εκ πρώτης όψεως το πτώμα ανήκει επίσης σε αλλοδαπή.

Στο σημείο έφθασαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους για αυτοψία επί της σορού. Στη συνέχεια θα διενεργηθεί νεκροτομή.

Εκφράζονται φόβοι από την Αστυνομία για το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ο ίδιος. Αυτό θα φανεί από την ανάκριση του 35χρονου , που βρίσκεται σε εξέλίξη.

Όπως όλα δείχνουν, επιβεβαίωνονται οι αρχικοί φόβοι των αρχών, για το ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά στην ανακάλυψη και άλλων εγκλημάτων.Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος, δεν απέκλεισε στο φρεάτιο, να υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στο φράγμα Ξυλιάτου, γιατί ενδεχομένως να βρίσκεται εκεί το πτώμα της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose.

Με τη δύση του ήλιου διακόπηκαν οι σημερινές έρευνες, για να συνεχιστούν αύριο με το πρώτο φως της μέρας.

 

Αγγελίδης: Ο αριθμός των καταθέσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 100

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως όντως έχει εντοπιστεί δεύτερο πτώμα στο φρεάτιο στο Μιτσερό το οποίο ανήκει σε άγνωστη γυναίκα.

Οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και αυτή τη στιγμή διεξάγεται αυτοψία στο χώρο. Καταγράφονται κάποια σημαντικά στοιχεία σε σχέση με το νέο πτώμα, αλλά είναι πρόωρο να λεχθεί κάτι περεταίρω. Προτεραιότητα είναι να αναγνωριστεί η ταυτότητα της γυναίκας, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Εκτός από το Μιτσερό και τον Ξυλιάτο αναμένεται να γίνουν και άλλες έρευνες σε ανοιχτούς χώρους, είπε ο κ. Αγγελίδης και ανέφερε ότι ο αριθμός των καταθέσεων σχετικά με την υπόθεση αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.

 

Έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο
Παράλληλες έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο ήταν σήμερα σε εξέλιξη, για την ανεύρεση της 6χρονης κόρης της 38χρονης Μαρί Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό.

Η διερεύνηση της υπόθεσης  βρέθηκε σε πλήρη εξέλιξη, μετά από την παραδοχή της δολοφονίας από τον 35χρονο Ελληνοκύπριο αξιωματικό της ΕΦ που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση. Ο 35χρονος υπολοχαγός Πυροβολικού, ο οποίος παραδέχθηκε και το φόνο του 6χρονου κοριτσιού, υπέδειξε στους ανακριτές συγκεκριμένους χώρους σε Ξυλιάτο και Μιτσερό, όπου από το πρωί ξεκίνησαν εντατικές έρευνες.

 

Ελεύθερος ο 30χρονος – Θύμα πλεκτάνης

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση για την υπόθεση αφέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ελεύθερος από τις αρχές. Σύμφωνα με πηγή πληροφόρησης του “Π”, ο 30χρονος ήταν μεν γνώστος του 35χρονου και υπηρετούσαν μαζί στην ίδια μονάδα Πυροβολικού της ΕΦ, αλλά δεν είχε φιλικές ή άλλες σχέσεις μαζί του. Όπως όλα δείχνουν, ο 30 χρονος έπεσε θύμα πλεκτάνης του 35χρονου συναδέρφου του. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, ο 35χρονος πήρε τη φωτογραφία του 30χρονου, την οποια είχε αναρτήσει παλιά στο λογαριασμό του στο facebook, για το λόγο ότι οι δύο φυσιογνωμικά μοιάζουν. Έτσι ο 35χρονος χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του 30χρονου για το ψεύτικο προφίλ «Ορέστης35» στη σελίδα Badoo, προφίλ με το οποίο επικοινωνούσε με τη Μαρί Ρόουζ.

 

Συνδρομή του τελευταίου διευθυντή του μεταλλείου

Για τις έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού χρειάστηκε η συνδρομή του τελευταίου διευθυντή του μεταλλείου, μελών του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και της ΕΜΑΚ. Με βάση τους χάρτες των γαλαριών αναζητείται ασφαλής τρόπος να κατεβεί άνθρωπος με εξοπλισμό και με υποβρύχια κάμερα να ελέγξει τον πυθμένα του φρεατίου. Τις προσπάθειες κατέστησε δύσκολη η κακοκαιρία, αφού οι σημερινές επιχειρήσεις διακόπηκαν τουλάχιστον δύο φορές.

Παράλληλα άρχισαν επιχειρήσεις και στο φράγμα Ξυλιάτου, με επιστράτευση βαρκών και δυτών για υποβρύχιες έρευνες. Σύμφωνα με πληροφόρηση του “Π”,  άρχισαν παράλληλες έρευνες σε δύο σημεία, μετά από αναφορά του 35χρονου ότι εκτός από τις δύο σορούς, μητέρας και κόρης, έχει πετάξει και κάποια αντικείμενα, χωρίς να θυμάται το πού ακριβώς. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, οι αρχές εκφράζουν φόβο για το ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά στην ανακάλυψη και άλλων εγκλημάτων.

 

 

Ιωνάς: «Θα εξεταστούν οι ενέργειες της Αστυνομίας από τον Μάιο»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν οι ενέργειες που έγιναν από την Αστυνομία από τον περασμένο Μάιο, αναφορικά με τον φόνο της 38χρονης Φιλιππινέζας και της 6χρονης κόρης της, ωστόσο αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η εξιχνίαση του φόνου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης για τον Γλαύκο Κληρίδη που διοργανώνει το  Ινστιτούτο «Γλαύκος Κληρίδης», ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία δεν διακρίνει τους πολίτες με βάση την εθνότητα ή την καταγωγή τους και δεν διακρίνει τον τρόπο με τον οποίον ενεργεί, ούτε τις έρευνες τις οποίες διεξάγει. Όπως είπε, όλοι αυτοί οι οποίοι προέτρεξαν να αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε η Αστυνομία τον περασμένο Μάιο, θα ήταν καλό να περιμένουν μέχρι να συμπληρωθούν οι έρευνες όσον αφορά τον φόνο και όλα εκείνα τα οποία πραγματικά έχουν συγκλονίσει όλους. Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια υπάρχει χρόνος να αξιολογηθούν τα όσα έγιναν από την Αστυνομία και δεν τίθεται θέμα να μην γίνει κάτι τέτοιο. «Αλλά αυτό που προέχει είναι η συμπλήρωση των ερευνών όσον αφορά το αδίκημα του φόνου και όλα αυτά τα οποία συνδέονται με αυτό», είπε.  Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα αυτά τα οποία κάποιοι προσπάθησαν να αποδώσουν, περί ολιγωρίας επειδή δεν επρόκειτο για Κύπριο πολίτη, αδικούν την Αστυνομία. Πρόσθεσε ότι αν υπήρξε ολιγωρία στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον περασμένο Μάιο, αυτό θα φανεί από την έρευνα. «Αλλά δεν μπορούμε την οποιαδήποτε ολιγωρία να την συνδέουμε με τέτοιου είδους συμπεριφορές», ανέφερε. Διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν οι ενέργειες που έχουν γίνει, αφού συμπληρωθούν οι έρευνες που γίνονται σήμερα. Διερωτήθηκε αν αυτό που προέχει είναι να απονεμηθούν κάποιες ευθύνες ή το πώς  πώς θα μπορέσει η Αστυνομία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπόθεση, ο κ. Νικολάου είπε ότι ο Υπουργός είναι πολιτικός προϊστάμενος, λειτουργεί ως πολιτικός προϊστάμενος και  δεν έχει λόγο ή ρόλο, ούτε πρέπει να αναμειγνύεται στα θέματα των ανακρίσεων. «Οι ανακρίσεις πρέπει να γίνονται από τους ειδικούς κατά τρόπο αντικειμενικό και πλήρη. Αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει να διερευνώνται αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά που καταγγέλλονται και ειδικότερα όλες οι εγκληματικές πράξεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται», είπε.

 

 

 

Απάντηση Αναστασίας στην Αστυνομία

Την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, συνεχίζεται η κριτική εναντίον των Αρχών για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από τότε που της αναφέρθηκε η εξαφάνιση της 38χρονης και της εξάχρονης κόρης της.

Την Παρασκευή η Αστυνομία επέλεξε να απαντήσει στην κριτική. Συγκεκριμένα προέβη σε υποδείξεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ απάντησε και σε διάφορα πρόσωπα που κατακρίνουν τις Αρχές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Συγκεκριμένα υπέδειξε πως πριν ασκήσουν κριτική «δεοντολογικά θα αναμένετο να ζητείτο η θέση της Αστυνομίας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ασκήσουν κριτική, έχοντας ακούσει εκ των προτέρων τη θέση της Αστυνομίας. Οι ισοπεδωτικές τοποθετήσεις, που γίνονται αβασάνιστα και ατεκμηρίωτα δεν προσφέρουν έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση στους πολίτες».

Η απάντηση προς την Αστυνομία ήρθε σήμερα Σάββατο από την Αναστασία Παπαδοπούλου, πρόεδρο της «Φωνής», που με ανάρτησή τους στο facebook ζητά, με επικριτικό τόνο «συγνώμη από την Αστυνομία», για μια σειρά από «παραλείψεις» της στη συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, η Αναστασία Παπαδοπούλου διευκρινίζει πως η προηγούμενη ανάρτηση της δεν είχε να κάνει μόνο με την κριτική απέναντι στην αστυνομία αλλά και απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς μας, ο καθένας από το πόστο του. «Για όλους μας όχι μόνο για την αστυνομία. Και ούτε εγώ ούτε οι τόσοι άλλοι που έθεσαν εύλογα ερωτήματα στα σόσιαλ μίντια δεν βγάζουμε τον εαυτό μας έξω από τις σαπισμένες μας νοοτροπίες και δεν κρυβόμαστε από την αυτοκριτική. Κρίμα που προφανώς δεν μπορούμε να αναμένουμε το ίδιο και από εσάς», γράφει μεταξύ άλλων η Αναστασία Παπαδοπούλου.

 

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση της Αναστασίας Παπαδοπούλου: 
Συγνώμη κύριοι της αστυνομίας!

Συγνώμη που δεν χρησιμοποίησα το όνομα μου και την φαινομένη για εσάς σημασία του, για να σας πάρω τηλέφωνο, να σας ρωτήσω «ρε παιθκιά τί γίνεται με την υπόθεση της Φιλιππινέζας που όλως τυχαίως βρήκατε,μέσω ενός τουρίστα, να επιπλέει σε ένα ποταμό;»..

Συγνώμη που δεν πήρα πριν ένα χρόνο τηλέφωνο να σας ρωτήσω γιατί από τις εκατοντάδες ανακοινώσεις σας, βγάλατε και μια ακόμα για μια γυναίκα που δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο και πως νιώθω ότι για αυτήν, ίσως να κάνετε κάποια προσπάθεια να την βρείτε».

Συγνώμη που πριν ένα χρόνο, όταν φίλη της σας ειπε ότι λείπει με το εξάχρονο παιδί της δεν σκέφτηκα να σας πω, «ελέγξετε το τηλέφωνο το κομπιούτερ και τα σόσιαλ μίντια της και θα βρείτε όλα όσα γυρεύτε (αν τα γυρεύετε)».

Συγνώμη που δεν σας είπα ρωτήστε τη φίλη της που σας είπε ότι λείπει, αν έχει το διαβατήριο της για να μην κουράζεστε με την Interpol».
Συγνώμη που δεν σας είπα, ρωτήστε τον πατέρα του παιδιού «έχεις το διαβατήριο του παιδιου σου επειδή χωρίς αυτό δύσκολα θα έχουν φύγει από την Κύπρο».
Συγνώμη που δεν σας είπα, «ρωτήστε την φίλη της, που σας είπε ότι λείπει με το εξάχρονο παιδί της, αν θα συναντούσε κάποιον, πότε και που και αν θα έπαιρνε το εξάχρονο παιδί της μαζί της».
Συγνώμη που δεν σας καθοδήγησα επαρκώς στη διαδικασία άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και στη διαδικασία έρευνας στους χώρους διαμονής της πριν από ένα χρόνο.

Όταν πιθανό να ήταν ακόμη ζωντανή… Όταν ακόμη πιθανόν, να ήταν και το κοριτσάκι της ζωντανό…Κάτι που πλέον δεν θα μάθουμε ποτέ.
Έχετε δίκαιο.

Φταίμε εμείς των σόσιαλ μίντια ΠΟΥ (τα κεφαλαία αντιγραφή της ανακοίνωσης σας) δεν ήμασταν εκεί να ρωτήσουμε και να καθοδηγήσουμε επαρκώς πριν ένα χρόνο.
Αργήσαμε. Έχετε δίκαιο.

Απολογούμαι.

Υ.Γ: «Φαίνεται ότι οι βροχές δεν έχουν ξεβράσει μόνο το πτώμα ακόμα μιας βίαια δολοφονημένης γυναίκας. Έχουν αποκαλύψει για ακόμα μια φορά και την δολοφονική μας αδιαφορία ως κοινωνία..» Αυτο έγραψα πριν 3 μέρες. Για όλους μας όχι μόνο για την αστυνομία. Και ούτε εγώ ούτε οι τόσοι άλλοι που έθεσαν εύλογα ερωτήματα στα σόσιαλ μίντια δεν βγάζουμε τον εαυτό μας έξω από τις σαπισμένες μας νοοτροπίες και δεν κρυβόμαστε από την αυτοκριτική. Κρίμα που προφανώς δεν μπορούμε να αναμένουμε το ίδιο και από εσάς.

 

 

Φωτογραφίες: Χρίστος Θεοδωρίδης

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.