Φόρμα αναζήτησης

Παραδέχθηκε το ψέμα του ο Χριστόδουλος

Την «τιμητική» τους είχαν χθες δημοσιογράφοι στην υπόθεση Focus, την οποία υπενθυμίζεται ότι στο φως είχε φέρει στις 21.6.2016 ο αρχισυντάκτης του «Π» Σωτήρης Παρούτης, ενώ ακολούθησαν σε άλλα ΜΜΕ είτε τοποθετήσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση υπό τύπο συνεντεύξεων είτε διά της έκδοσης ανακοινώσεων. Το κυριότερο που προέκυψε από τις χθεσινές μαρτυρίες ήταν ότι ο τότε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε τον Μιχάλη Ζολώτα.
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος κατέθεσε αυτοπροσώπως απόσπασμα της εκπομπής του στο Ράδιο Πρώτο αυθημερόν του δημοσιεύματος, στην οποία είχε καλέσει τηλεφωνικά τον κ. Χριστοδούλου να προβεί στον σχολιασμό του. Η συνέντευξη αυτή ακούστηκε ηχητικά στο δικαστήριο και σε αυτήν ο κ. Χριστοδούλου δηλώνει άγνοια τόσο για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος όσο και για τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία, αναφέροντας παράλληλα ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσιεύει αβάσιμα άρθρα» για τον ίδιο. Προσθέτει δε ότι κίνησε και αγωγές για λίβελλο εναντίον του «Π».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αναφορικά με το έμβασμα του 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Α.C. Christodoulou Consultants, ο κ. Χριστοδούλου ακούγεται να απαντά ότι ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες γι’ αυτό το ποσό επειδή η εταιρεία από της ιδρύσεώς της μέχρι το 2010 ανήκε στη θυγατέρα του και πως ο ίδιος δεν είχε οποιανδήποτε σχέση με την εταιρεία κατά την εν λόγω περίοδο. «Εγώ την ανέλαβα μετά το 2010 που αποχώρησα από διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας», σημείωνε ο κ. Χριστοδούλου, ενώ στη συνέχεια δήλωνε ότι δεν είχε ανησυχία ότι θα προέκυπτε οτιδήποτε το ενοχοποιητικό εναντίον του.
«Προσωπικά δεν ανησυχώ ότι υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό από πλευράς της εταιρείας της θυγατέρας μου, στην οποία, επαναλαμβάνω, δεν ήμουν μέτοχος πριν το 2010» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδούλου. Ακολούθως και σε ερώτηση του κ. Μαύρου εάν γνωρίζει τους Βγενόπουλο και Ζολώτα, ο κατηγορούμενος απαντά καταφατικά για τον πρώτο και αρνητικά για τον δεύτερο.
Κατά την αντεξέτασή του από τον συνήγορο του κ. Χριστοδούλου, Ευστάθιο Ευσταθίου, υποβλήθηκε στον μάρτυρα ότι είναι φυσιολογικό κάποιος που καταλαμβάνεται εξαπίνης να μην μπορεί να απαντά με ψύχραιμη σκέψη, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ο συνήγορος δέχθηκε ότι ο πελάτης του είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε τον κ. Ζολώτα.

Κατάθεση Ελίτας

Επόμενη μάρτυρας κατά τη χθεσινή δικάσιμο ήταν η δημοσιογράφος του ΡΙΚ Ελίτα Μιχαηλίδου, η οποία κλήθηκε για να καταθέσει δίωρη συνέντευξη που έλαβε από τον Ανδρέα Βγενόπουλο στις 16.5.2014 στο γραφείο του στην Αθήνα, στην παρουσία δικού του τηλεοπτικού συνεργείου.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή της η κ. Μιχαηλίδου, τη συνέντευξη θα της την έδινε μετά ο κ. Βγενόπουλος για να τη μεταδώσει το ΡΙΚ, όμως η διεύθυνση του ιδρύματος αρνήθηκε να την προβάλει. Όπως ανέφερε η ίδια, τη συνέντευξη δημοσιοποίησε τελικά ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος, το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της οποίας κατατέθηκε ως τεκμήριο στο δικαστήριο.
Χθες κατατέθηκε ως παραδεκτό γεγονός και η κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ο δημοσιογράφος του ΚΥΠΕ Θωμάς Κεττένης, η οποία αφορούσε τις γραπτές δηλώσεις των Χριστοδούλου – Βγενόπουλου που είχαν αποσταλεί στο πρακτορείο για δημοσίευση.