Φόρμα αναζήτησης

Πάει προεδρικό για το πλαίσιο Γκουτέρες ο Άντρος

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από πρόσκληση του Προέδρου Αναστασιάδη, μεταβαίνει αύριο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα, με σκοπό την ανάγνωση των επιστολών και εγγράφων που σχετίζονται με το πλαίσιο Γκουτέρες.

Σε δηλώσεις του μετά από περιοδεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως “χθες το μεσημέρι πήρα σχετική επιστολή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με την  οποία ζητά να μεταβούμε στο Προεδρικό για να αναγνώσουμε τις επιστολές”.

“Παρόλο που μας είχε υποσχεθεί πριν από ένα μήνα ότι θα μας έστελνε τις  επιστολές και μαζί κάποιες άλλες βέβαια, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, ήδη  έχει επικοινωνήσει ο Τουμάζος Τσιελεπής με το Προεδρικό και έχει  διευθετηθεί συνάντηση κάποια ώρα αύριο, για να μελετήσουμε τις επιστολές”, συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε πως για το κόμμα του “η ουσία παραμένει η ίδια”, και συνέχισε, “γνωρίζουμε κάποιες από αυτές τις επιστολές, έχουν δοθεί και στη δημοσιότητα,  ξέρουμε λοιπόν πρώτον και κύριο ότι ένα έγγραφο υπάρχει, αυτό της 3ης του Ιούνη, σε αυτό αναφέρεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις γραπτές του  επιστολές, αλλά  δεν ξέρω πού ανακάλυψε την 4η Ιούλη”.

Το δεύτερο, είπε ο κ. Κυπριανού είναι πως, εάν θέλουμε πραγματικά να δοθεί ώθηση στο Κυπριακό και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία, πρέπει να προετοιμάσουμε το όλο κλίμα καταλλήλως.

Δυστυχώς, όπως ανέφερε “η στάση που τηρείται αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση, τόσο σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της κοινής γνώμης, αλλά και γενικότερα την προετοιμασία για επανέναρξη του διαλόγου, είναι πάρα πολύ αρνητική και κάθε άλλο συμβάλλει προς τη σωστή κατεύθυνση”.