Φόρμα αναζήτησης

Πάφος: «Πεδίο μάχης» σήμερα ο ναός – Παράλληλες συγκεντρώσεις των υπέρ και των κατά

Σε πεδίο μάχης αναμένεται να μετατραπεί το απόγευμα η πλατεία 28ης Οκτωβρίου μπροστά από το δημοτικό μέγαρο Πάφου όπου έχει προγραμματιστεί για τις 6 συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φορείς και οργανώσεις που αντιτάσσονται στην προοπτική ανέγερσης ναού στον Δημόσιο Κήπο. Αυτή τη φορά όμως δεν θα είναι μόνοι τους, αφού μία ώρα νωρίτερα στον ίδιο χώρο οργανώνεται αντισυγκέντρωση από υποστηρικτές της ανέγερσης καθεδρικού ναού.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο θα επανέλθει το θέμα προς συζήτηση μετά από πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσου Δημητρίου, προγραμματίστηκε για τις 6 το απόγευμα.

Τριήμερο έντασης

Το τελευταίο τριήμερο η ένταση γύρω από το θέμα του ναού κορυφώθηκε και είναι ενδεικτικά τα σχόλια και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Σαββατοκύριακο, σε πολλές εκκλησίες της Πάφου διαβάστηκε από ιερείς ανακοίνωση της επιτροπής πρωτοβουλίας για την ανέγερση ναού με την οποία καλούνταν οι πιστοί να παραστούν στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το δημοτικό μέγαρο. Η ανακοίνωση, που απευθύνεται σε χριστιανούς αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «με τη θεία λειτουργία και τις άλλες τελετές που θα γίνονται εκεί, θα δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον και να απολαμβάνουν τον κήπο. Επισημαίνεται δε πως σήμερα χωρίς αυτή τη χρήση ο κήπος κατάντησε κίνδυνος για κάθε ευυπόληπτο πολίτη».

Οι υποστηρικτές της διατήρησης του Δημόσιου Κήπου χαρακτήρισαν την πιο πάνω ανακοίνωση ως σκοταδιστική. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κλήθηκε να παραστεί και ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος φέρεται να αποδέχθηκε την πρόσκληση προκειμένου να εξηγήσει τη νέα πρότασή του. Αν τελικά το θέμα οδηγηθεί σε ψηφοφορία, βάσει των συσχετισμών που διαμορφώθηκαν μετά την αλλαγή στάσης του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ και τη διαφοροποίηση της θέσης κάποιων άλλων μελών του συμβουλίου, τότε με τη νικώσα ψήφο του δημάρχου ενδέχεται να ανατραπεί η προηγούμενη αρνητική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», λόγω της έντασης που επικρατεί, παράγοντες του δήμου εισηγούνται στον δήμαρχο να αναβάλει τη συνεδρίαση, κάτι που αναμένεται ότι θα εξεταστεί σήμερα.