Φόρμα αναζήτησης

Πάφος: Λούστηκε με βενζίνη διαμαρτυρόμενος για το επίδομα

Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί στο γραφείο εργασίας στην Πάφο όταν ένας νεαρός ευρισκόμενος εμφανώς σε απόγνωση απειλούσε να αυτοπυρποληθεί αν δεν τον διαβεβαίωναν ότι θα επαναφέρουν το επίδομα που του χορηγούσαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία Σύρος ηλικίας 32 χρόνων που ζει εντελώς μόνος στην Πάφο εισήλθε στο γραφείο εργασίας στις 11 χθες το πρωί και περιλούστηκε με εύφλεκτη ύλη διαμαρτυρόμενος για επίδομα το οποίο του αποκόπηκε.

Απειλούσε μάλιστα ότι θα έβαζε φωτιά στα βρεγμένα με εύφλεκτη ύλη ρούχα του. Πολίτες αλλά και υπάλληλοι που ήταν στο γραφείο εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκαν και εξήλθαν από το κτήριο. Κάποιοι από τους υπαλλήλους κράτησαν την ψυχραιμία τους και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία, μέλη της οποίας τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια ο 32χρονος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο και φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 32χρονος ήταν λήπτης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος το οποίο του αποκόπηκε όταν δεν επέδειξε ενδιαφέρον να εργαστεί σε διάφορες δουλειές που του προτάθηκαν. Αυτή η διαδικασία ακολουθείται με όλους του λήπτες ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και αναλόγως η κάθε περίπτωση επανεξετάζεται από τους αρμόδιους λειτουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος που ισχυρίζεται ότι άδικα του αποκόπηκε το επίδομα φέρεται να είχε διατυπώσει ανάλογες απειλές και πρόσφατα.

.