Φόρμα αναζήτησης

Πάφος: Κανονικά πλέον τα δρομολόγια του ΟΣΥΠΑ

Έληξε από χθες το απόγευμα η απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου.

Μετά την καταβολή του μισθού τους για τον μήνα Απρίλιο επανάρχισαν την εργασία τους και άρχισαν να εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια του ΟΣΥΠΑ από χθες το βράδυ .

Η απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. 

Η απεργία έληξε μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου, ως προς την διαφορά που είχε προκύψει αναφορικά με την καταβολή της κυβερνητικής συνεισφοράς. 

Η συμφωνία,  επιτεύχθηκε μετά από εντατικές προσπάθειες του Υπουργείου, που είχαν ως γνώμονα την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού και συγχρόνως, την προστασία του δημοσίου χρήματος.

Από την απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου επηρεάστηκαν περίπου 6 χιλ. μαθητές που διακινούνται καθημερινά με τα λεωφορεία  καθώς επίσης 18 χιλ. τουρίστες, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τις δημόσιες μεταφορές. 

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Μεταφορών με σχετική του ανακοίνωση εξέφρασε  τη λύπη του για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στο επιβατικό κοινό και απευθύνει έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες στις Συμβάσεις Δημόσιων Μεταφορών, να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας, για το καλό των δημόσιων συγκοινωνιών, των εργαζομένων και των επιβατών τους.