Φόρμα αναζήτησης

Πάφος: Ανατροπή στην υπόθεση του ναού στον Δημόσιο Κήπο – Άλλαξε η πλειοψηφία

Προς ανατροπή της απόφασής του για το θέμα του ναού στον Δημόσιο Κήπο οδεύει το δημοτικό συμβούλιο Πάφου. Χθες βράδυ ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου έθεσε θέμα επαναφοράς του θέματος για συζήτηση στην ολομέλεια, επικαλούμενος επιστολή του μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, με την οποία φέρεται να συζητά τώρα τη χωροθέτηση του ναού σε άλλο σημείο του κήπου.

Μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη χθες βράδυ, η ολομέλεια με ψήφους 12 υπέρ 6 κατά και μία αποχή αποφάσισε όπως το θέμα επανέλθει προς συζήτηση στην επόμενη ολομέλεια. Υπέρ της πρότασης για συζήτηση του θέματος εκ νέου στην ολομέλεια τάχθηκε η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ, η οποία στην προηγούμενη ολομέλεια είχε ταχθεί κατά της ανέγερσης του ναού στον Δημόσιο Κήπο.

Στην επιστολή που αποκαλύπτει ο «Π», ο Πάφου Γεώργιος αναφέρεται σε ενδεχόμενη παρερμηνεία των θέσεων της Μητρόπολης και διευκρινίζει ότι ο ίδιος πρώτος υποστηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος, την αρχιτεκτονική καλαισθησία του κτηρίου και την ένταξή του στον χώρο. Τονίζει επίσης ότι δεν έχει εμμονές στο πού θα τοποθετηθεί ο ναός. Δηλώνει επίσης έτοιμος να αποδεχθεί τις καλοπροαίρετες εισηγήσεις του δημοτικού συμβουλίου.