Φόρμα αναζήτησης

Πάφος: 14χρονος οδηγός τράκαρε προσπαθώντας να ξεφύγει της αστυνομίας

Υπόθεση οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς άδεια οδήγησης και χωρίς ασφάλεια, διερευνά η Αστυνομία εναντίον του 14χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς να οδηγεί αυτοκίνητο στην Πάφο και ενεπλάκη σε δυστύχημα στην προσπάθεια του να διαφύγει. Εναντίον του κατόχου του οχήματος διερευνάται υπόθεση για μη λήψη των δεόντων μέτρων ώστε το όχημα του να μην οδηγηθεί από τον ανήλικο, δήλωσε ο Υπεύθυνος της Τροχαίας Πάφου Ζήνων Ψαθίτης.

Ο κ. Ψαθίτης ανέφερε πως μετά τον εντοπισμό του, ο 14χρονος, η μητέρα του και ο κάτοχος του οχήματος, μεταφέρθηκαν στο Τμήμα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, μέλη της Τροχαίας Πάφου, που διενεργούσαν έλεγχο σε δρόμο της Πάφου, έκαναν σήμα σε οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός του οχήματος, ανέπτυξε ταχύτητα και με στόχο να διαφύγει, εισήλθε σε παρακείμενο, υπό κατασκευή δρόμο, με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει σε χαντάκι και να ακινητοποιηθεί. 

Από έλεγχο που διενήργησαν τα μέλη της Τροχαίας, διαπιστώθηκε ότι οδηγός του εν λόγω οχήματος, ήταν 14χρονος κάτοικος Πάφου, ο οποίος δεν είναι κάτοχος άδειας οδηγού και δεν καλυπτόταν από πιστοποιητικό ασφάλειας.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στην οικία του και παραδόθηκε στους γονείς του, αφού από την πρόσκρουση του οχήματος, δεν είχε τραυματιστεί.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε ενοικιαστεί από γραφείο ενοικίασης οχημάτων, σε 34χρονο κάτοικο Πάφου. Ο 34χρονος ερωτηθείς από την Αστυνομία φέρεται να ανέφερε ότι ο 14χρονος οδηγούσε το όχημα χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Ο κ. Ψαθίτης σημείωσε στις δηλώσεις του ότι η οδήγηση από ανήλικους εγκυμονεί πολλούς κινδύνους λόγω και της απειρίας τους και αφού δεν είναι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης και κάλεσε γονείς και κηδεμόνες να προσέξουν τα παιδιά τους.