Φόρμα αναζήτησης

Ουζόχο: «Εγώ ήμουν στο αεροπλάνο»

Εμφανέστατη προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από την ποινική διερεύνηση καταβάλλει, όπως πληροφορείται ο «Π», ο Νιγηριανός τερματοφύλακας της Ανόρθωσης Φράνσις Ουζόχο, σε σχέση με τα όσα τεκταίνονται εδώ και μία βδομάδα γύρω από το όνομά του, σε μια υπόθεση που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις αφού για το ζήτημα η Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ στη σύλληψη ενός προσώπου.

Πληροφορίες θέλουν το πρόσωπο που συνελήφθη να είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης δρ Κυριάκος Γιάγκου. Ο κ. Γιάγκου μετέβη αργά χθες το απόγευμα στην Αστυνομία για κατάθεση.

«Όσον αφορά καταγγελία που σχετίζεται με δελτίο υγείας ποδοσφαιριστή, η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προχώρησε πριν από λίγο στη σύλληψη ενός προσώπου», ανακοίνωσε η Αστυνομία μέσω twitter, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες, οι οποίες δεν αποκλείεται να δοθούν σήμερα εφόσον ο συλληφθείς παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου. 

Στο μεταξύ η… αποστασιοποίηση που επιχειρεί ο Ουζόχο από το θέμα φαίνεται να εξηγεί και την προχθεσινή μετάβασή του στα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου, όπου με λίγα λόγια ενημέρωσε τους ανακριτές ότι ο ίδιος βρισκόταν εν πτήσει για το αεροδρόμιο της Λάρνακας την ώρα που επιχειρήθηκε η έκδοση του επίμαχου πιστοποιητικού. Η «κανονική» κατάθεση του εμπλεκόμενου παίκτη στους ανακριτές θα δοθεί αρχές της εβδομάδας, όπως έχει προγραμματισθεί, και αναμένεται να είναι ανακριτική. Δηλαδή, θα ανακριθεί ως ύποπτος ο νεοφερμένος τερματοφύλακας.

Ο παίκτης φαίνεται, πάντως, να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση σχετικά με το δελτίο υγείας του. Πηγές προσκείμενες στην Αστυνομία ξεκαθάρισαν στον «Π» πως «ακόμη και εάν ο παίκτης αποφασίσει να σπάσει το συμβόλαιο που έχει σήμερα με την ομάδα του, θα πρέπει να παραμείνει στην Κύπρο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ποινικής διερεύνησης». Και ασφαλώς, συμπλήρωσε, ουδείς μπορεί να προκαταβάλει το αποτέλεσμα των αστυνομικών ερευνών, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν είναι απομακρυσμένο σενάριο η ανατροπή του μέχρι σήμερα διαμορφωθέντος σκηνικού.

Ζητούν επίσπευση

Έντονες πάντως είναι οι παρακλήσεις προς την ανακριτική ομάδα που ανέλαβε την υπόθεση Ουζόχο να επισπεύσει το ανακριτικό της έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τόσο η ΚΟΠ όσο και ο ΚΟΑ ζητούν την επίσπευση ώστε να διευκολυνθεί και το δικό τους έργο, δεδομένου ότι τη Δευτέρα όπως φαίνεται περιμένει δύσκολο έργο τον αθλητικό δικαστή Αριστοτέλη Βρυωνίδη. Ο κ. Βρυωνίδης θα εκδικάσει την ένσταση που υπέβαλε ο Απόλλωνας, ενώ ερωτηματικό αποτελεί το κατά πόσο ο αθλητικός δικαστής θα λάβει υπόψη του ή όχι το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς και το ανακριτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναμένεται τοποθέτηση από τον ΚΟΑ

Εν αναμονή της απόφασης της δικαστικής της ΚΟΠ και του αθλητικού δικαστή Αριστοτέλη Βριωνίδη βρίσκεται ο ΚΟΑ. Χθες ο πρόεδρος του δ.σ. του οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης ανακοίνωσε πως θα προβεί σε δηλώσεις για το επίμαχο ζήτημα Ουζόχο το μεσημέρι, ωστόσο λίγο πριν την πραγματοποίηση της ενημέρωσης προς τα ΜΜΕ ο ΚΟΑ ανακοίνωσε την αναβολή της συνέντευξης Τύπου. Έγραψε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΟΑ: «Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε μετά από καταγγελία στην οποία προέβη o Απόλλωνας Λεμεσού σχετικά με το δελτίο υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Αμμοχώστου Uzoho Francis Odinaka, ενημερώνουμε ότι, εκτός από την εσωτερική διοικητική έρευνα που αφορούσε τον ουσιώδη χρόνο έκδοσης του δελτίου υγείας του πιο πάνω αθλητή, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού προέβη σε περαιτέρω ενέργειες με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, τις οποίες ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα, δεν μπορεί να γνωστοποιήσει στο παρόν στάδιο».

Είμαστε στο μέσο

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Αστυνομία βρίσκεται στο μέσο της διερεύνησης της υπόθεσης. Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στον «Π», η απόφαση του Αριστοτέλη Βρυωνίδη δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκβαση των ερευνών που διενεργεί το ΤΑΕ Αρχηγείου. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι εναπόκειται στον αθλητικό δικαστή όσον αφορά το τι θα αποφανθεί. Ως Αστυνομία, συμπλήρωσε, «μας ενδιαφέρει καθαρά το ποινικό μέρος της υπόθεσης και το τι θα πράξουν ΚΟΠ και ΚΟΑ είναι δική τους υπόθεση».