Φόρμα αναζήτησης

Ουδέν μεμπτόν λέει ο Υπουργός Υγείας για τη μεταφορά 33χρονης στο ΓΝΠ

Δεν προκύπτει οποιαδήποτε παραβίαση της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται από το πλήρωμα του ασθενοφόρου για τη μεταφορά ασθενή στο νοσοκομείο με βάση τα πορίσματα έρευνας, η οποία διεξήχθη αναφορικά με περιστατικό θανάτου γυναίκας στην Πάφο και δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο μέλη του πληρώματος είχαν αρνηθεί να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αναφέρει ο  Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου σε γραπτή δήλωσή του.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρεται στα πορίσματα της έρευνας, «σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεών μου, και έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας που ζήτησα, με αφορμή το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της εφημερίδας «Πολίτης», ημερομηνίας 1 Μαΐου 2018, με τίτλο «Θάνατος 33χρονης: Αρνήθηκαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο», στο οποίο παρουσιάζονται ισχυρισμοί περί άρνησης των μελών του πληρώματος Ασθενοφόρου να μεταφέρουν ασθενή».

«Από τις δύο εκθέσεις γεγονότων που υποβλήθηκαν στο γραφείο μου, διαπιστώνεται ότι το πλήρωμα του ασθενοφόρου που ανταποκρίθηκε στην πρώτη κλήση ενήργησε βάσει όλων των διαδικασιών και πρωτοκόλλων που προνοούνται για χειρισμό τέτοιων περιστατικών», σημειώνει ο Υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στον ισχυρισμό του δημοσιεύματος ότι η ασθενής προσκομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από ιδιωτικό ασθενοφόρο νεκρή, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου διαφαίνεται ότι «και τη δεύτερη φορά, στο περιστατικό ανταποκρίθηκε το Κέντρο Κλήσεων της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας και όχι άλλο ιδιωτικό ασθενοφόρο».

Προσθέτει επίσης ότι «η ασθενής βρισκόταν εν ζωή όταν προσκομίστηκε στο ΤΑΕΠ Πάφου και απεβίωσε παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών να την επαναφέρουν μετά από περίπου 2,5 ώρες και αφού υπέστη επανειλημμένως ανακοπή καρδίας».

«Ως εκ τούτου, με βάση τα πορίσματα, δεν προκύπτει οποιαδήποτε παραβίαση της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται από το πλήρωμα του ασθενοφόρου για τη μεταφορά ασθενή στο νοσοκομείο», σημειώνει ο Υπουργός Υγείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτυρία «καίει» το πλήρωμα του ασθενοφόρου