Φόρμα αναζήτησης

Γυμνάσιο Λινόπετρας:Οργισμένη απάντηση της Διευθύντριας μετά τα περιστατικά βίας

Στην αντεπίθεση πέρασε η Μαρία Συμεωνίδου, Διευθύντρια του Γυμνασίου Λινόπτερας στο οποίο σημειώθηκαν πρόσφατα, περιστατικά βίας στέλνωντας ανοιχτή επιστολή προς Υπουργό  Παιδείας και Πολιτισμού, ΜΜΕ και Οργανωμένους γονείς.

Στην επιστολή της απευθύνεται σε όλους όσους απαξιώνουν το έργο του σχολείου,  μηδενίζοντας όλες τις ενέργειες της Διεύθυνσης και των καθηγητών και χαρακτηρίζοντας το σύνολο του σχολείου προβληματικό, ανεπαρκές και παραβατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα εναντίον του καθηγητή για το περιστατικό βίας σε σχολείο στη Λεμεσό

Προειδοποιούσε από τις 9 Απριλίου ο σύνδεσμος γονέων

Σημειώνεται ότι μετά τα περιστατικά βίας στο Γυμνάσιο Λινόπετρας, οι αρμόδιοι προχώρησαν σε  άμεση εφαρμογή των μέτρων που συμφώνησαν Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης και εμπλεκόμενοι φορείς.

Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα εργάτες ανέλαβαν να εκτελέσουν τις εργασίες επέκτασης της περίφραξης του σχολείου. Από χθες το μεσημέρι ανέλαβε καθήκοντα και ο φρουρός ασφαλείας, ο οποίος θα βρίσκεται στο σχολείο καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο μέσα στο σχολικό χώρο.

Ανοικτή επιστολή προς  Υπουργό  Παιδείας και Πολιτισμού, ΜΜΕ Οργανωμένους γονείς

Απευθύνω αυτή την επιστολή σε όλους όσοι, απαξιώνοντας το έργο ενός σχολείου, βγάλατε αβίαστα συμπεράσματα και δώσατε λύσεις που θεωρήσατε  ότι  όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σ’ αυτό δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε. Μηδενίσατε όλες τις ενέργειες της Διεύθυνσης και των καθηγητών και χαρακτηρίσατε απλά το σύνολο της σχολικής κοινότητας προβληματικό, ανεπαρκές και παραβατικό. Παρακαλώ να γνωρίζετε ότι αφήσατε πίσω σας μεγάλη πικρία και παράπονο  σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η σύσκεψη τόσων φορέων στην παρουσία των καναλιών, σε μια στιγμή κρίσης,  δεν εξυπηρετούσε φυσικά το καλώς νοούμενο συμφέρον του σχολείου. Πού ήταν όλοι αυτοί οι φορείς όταν αποστέλλαμε  επιστολές για συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετώπιζε το σχολείο με ξεκάθαρες εισηγήσεις, πολύ πριν ο Σύνδεσμος Γονέων αποστείλει τη δική του; Φυσικά δε βγήκαμε στα κανάλια να δημοσιεύσουμε τις ενέργειες μας διότι ο στόχος μας ήταν και παραμένει η ομαλή λειτουργία του σχολείου για το καλό των μαθητών και μόνο. Πού ήταν όλοι αυτοί οι φορείς όταν το σχολείο αυτό βραβευόταν σε παγκύπριους διαγωνισμούς, όταν έκανε ένα σωρό εκδηλώσεις και θέατρα, όταν διοργάνωνε τον παγκύπριο διαγωνισμό ηλιακού αυτοκινήτου, όταν παρουσίαζε τις δραστηριότητες του προγράμματος ΔΡΑΣΕ και σε τόσες άλλες εξαιρετικές στιγμές μας, να απευθύνουν στους μαθητές και στους καθηγητές έναν καλό λόγο;

Το Γυμνάσιο της Λινόπετρας είναι ένα συνηθισμένο Δημόσιο σχολείο με κάποιες ιδιαιτερότητες, για τις οποίες Διεύθυνση, καθηγητές και μαθητές αγωνιζόμαστε άοκνα να αντιμετωπίσουμε.  Και τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουμε μια χαρά. Ένας πολύ μικρός αριθμός μαθητών αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν απήχηση στη σχολική κοινότητα. Αλλά, όπως γνωρίζετε, και ευτυχώς, το Δημόσιο σχολείο έχει ανοικτές τις πόρτες του σε όλα τα παιδιά.  Όσες πληροφορίες έδωσαν μερικοί γονείς, οι οποίοι ήθελαν να επιλέξουν τους καθηγητές και το τμήμα του δικού τους παιδιού αλλά δεν τους δόθηκε αυτή η δυνατότητα και όσοι πιστεύουν πως όποιο παιδί είναι παραβατικό πρέπει απλά να εκδιώκεται από το σχολείο, οφείλατε να τις  διασταυρώσετε.

Δε φταίμε εμείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αυτού του σχολείου, για τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι και τους τηρούμε. Δε φταίμε εμείς για τους εμπρησμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δε φταίμε εμείς για τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, για το θυμό κάποιων απελπισμένων νέων ανθρώπων, για τη δυστυχία που βιώνουν άνθρωποι που βρίσκονται ανάμεσά μας.  Δε φταίμε εμείς αν το κτίριο είναι χωρίς περίφραξη, ούτε αν ο συναγερμός του δε λειτουργεί πάντα.  Δεν είναι λοιπόν δίκαιο να  γίνουμε εξιλαστήριο θύμα για να απενοχοποιηθεί η κοινωνία.

Αναμένουμε την ανασκευή της εικόνας που αφήσατε να κυκλοφορήσει. Για την πραγματική εικόνα του σχολείου, καλούμε όποιον θέλει, να ζήσει μαζί μας μια καθημερινή σχολική μέρα.

Εκ μέρους των καθηγητών και των μαθητών του Γυμνασίου Λινόπετρας,

Η Διευθύντρια

Μαρία Συμεωνίδου