Φόρμα αναζήτησης

Ολοταχώς για ένα Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

Η Συμμαχία «Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο-EUt+», στην οποία το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει ως μέλος, αποτελεί μια από τις 24 νικητήριες προτάσεις στη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για πιλοτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων του μέλλοντος.

Η χρηματοδότηση της πρότασης θα υποστηρίξει την οκταμελή διακρατική Συμμαχία για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού μοντέλου συνεργασίας που θα φέρει επανάσταση στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εστιάζει στην τεχνολογία. Το ΤΕΠΑΚ, με τους 2500 φοιτητές του θα καταστούν η πανεπιστημιούπολη αυτής της τεράστιας ομάδας 100,000 φοιτητών, με έδρα τη Λεμεσό. Με αυτή την εξαιρετικά σημαντική επιτυχία, το ΤΕΠΑΚ κάνει ένα νέο βήμα στην ανάπτυξή του και θέτει τις βάσεις μιας νέας Συμμαχίας που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΤΕΠΑΚ στη Νέα Εποχή της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης

Το πρώτο επίσημο ορόσημο δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου επιτεύχθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στην Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας, όπου οι Πρόεδροι και Πρυτάνεις της Συμμαχίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης, θέτοντας τα θεμέλια του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.
Στις 26 Φεβρουαρίου, οι οκτώ εταίροι της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου υπέβαλαν την αίτηση τους στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων που δρομολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ΤΕΠΑΚ είναι μέλος της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+), που φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν νέο τύπο Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που είναι τοπικά αγκυροβολημένο σε καθεμία από τις περιοχές των μελών της και ταυτόχρονα συνδεδεμένο  παγκοσμίως. Αυτό το νέο μοντέλο θα συμβάλει στην προετοιμασία τεχνολογικά υπεύθυνων πολιτών προς αντιμετώπιση των πρωτοφανών προκλήσεων της εποχής μας. Με αυτό το έργο, οι εταίροι δεσμεύονται να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τους μαθητές και φοιτητές των ευρωπαϊκών χωρών, τους συνεργάτες κάθε ιδρύματος και για τις περιοχές που φιλοξενούν κάθε πανεπιστημιούπολη.

Η Κοινοπραξία

Οι οκτώ εταίροι που αποτελούν τη Συμμαχία EUt + είναι :

  • Hochschule Darmstadt, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών (Γερμανία)
  • Rīgas Tehniskā universitāte (Λετονία)
  • Technological University Dublin (Ιρλανδία)
  • Технически университет София , Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Βουλγαρία)
  • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου , ΤΕΠΑΚ (Κύπρος)
  • Universidad Politécnica de Cartagena (Ισπανία)
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (Ρουμανία)
  • Université de technologie de Troyes (Γαλλία)

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.