Φόρμα αναζήτησης

Οι ομιλίες του εκδότη και του διευθυντή του «Π» για τα 20χρονα

«Άξιζε τον κόπο αυτή η προσπάθεια;» ήταν το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο εκδότης του «Π» [...]

Read More...

«Άξιζε τον κόπο αυτή η προσπάθεια;» ήταν το ρητορικό ερώτημα που έθεσε στον σύντομο χαιρετισμό του στην αποψινή εκδήλωση για τα 20χρονα της εφημερίδας Πολίτης ο εκδότης Γιάννης Παπαδόπουλος. «Θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα δεν θα ήμουν το κατάλληλο πρόσωπο να δώσω μια τεκμηριωμένη απάντηση. Αυτό νομίζω μπορείτε να το κρίνετε καλύτερα εσείς και οι υπόλοιποι αναγνώστες μας», είπε. Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος παρέθεσε υπό μορφή αντιπαραβολής με γλαφυρό τρόπο τα δεδομένα της προ της έκδοσης του «Π» και τα σημερινά: «Το 1999 σας πληροφορώ ήμουν πολύ καλά στην υγεία μου, είχα παντού φίλους, ήμουν οικονομικά ανεξάρτητος και δεν είχα και καμιάν έγνοιαν. Είκοσι χρόνια μετά εξακολουθώ να είμαι καλά στην υγεία μου, αυτοί που με θεωρούν εχθρό τους είναι πολύ περισσότεροι από τους φίλους μου, ενώ δεν μπορώ να περηφανεύομαι τόσο πολύ για την οικονομική μου ανεξαρτησία. Πέραν αυτού έχουμε και τον κάθε πονεμένο να φωνάζει για τους φόρους μου».

 

Στη δική του ομιλία ο διευθυντής της εφημερίδας Διονύσης Διονυσίου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η σκέψη πίσω από την κυκλοφορία του «Π» δεν ήταν εμπορική, ποτέ δεν ήταν οικονομική». «Ο Γιάννης Παπαδόπουλος», συμπλήρωσε, «ήθελε ένα έντυπο το οποίο θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και οι δημοσιογράφοι που ανέλαβαν την ευθύνη δεν ήταν καθόλου συμβατικοί».

Ο κ. Διονυσίου υπέμνησε επίσης την ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα της εφημερίδας.«Δεν είμαστε εθνικιστές, είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι, πιστεύουμε ακράδαντα στην κοινωνική δικαιοσύνη, είμαστε ευρωπαϊστές, πιστεύουμε στη δημοκρατία, την αντιπαράθεση και τη σύνθεση ιδεών. Πιστεύουμε ότι μια λύση ομοσπονδίας στο Κυπριακό είναι προς το συμφέρον και των Ε/Κ και των Τ/Κ. Θέλουμε παιδεία για όλους, υγεία για όλους, δικαιοσύνη για όλους. Στεκόμαστε ως εφημερίδα δίπλα σε όλες τις ευαίσθητες και εναλλακτικές ομάδες πληθυσμού και τους δίνουμε φωνή. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού και του πνεύματος».

Send this to a friend