Φόρμα αναζήτησης

Οι 72 υποψήφιοι ευρωβουλευτές…με αριθμούς

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τους 72 Κύπριους υποψήφιους των σημερινών ευρωεκλογών συγκέντρωσε το polits.com.cy. Όπως φαίνεται στο γράφημα πιο κάτω οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι μεταξύ 55 και 59 ετών ενώ δεύτερη ηλικιακή ομάδα για υποψήφιους στις ευρωεκλογές είναι αυτή μεταξύ 60 και 69 ετών.

 

Από τους 72 υποψήφιους ευρωβουλευτές οι 52 είναι άντρες ενώ οι γυναίκες που διεκδικούν είσοδο στην ευρωβουλή είναι στο σύνολο τους 20 και αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό της τάξης του 27,77% . Σημειώνεται ότι ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών υπάρχει μόνο σε δύο ψηφοδέλτια: Στο κοινό ψηφοδέλτιο Συμμαχίας Πολιτών– Οικολόγων (ΕΚ) και στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Γιασεμί (ΤΚ). Τέλος σημειώνεται ότι από τις 20 συνολικά γυναίκες υποψήφιες οι 17 είναι Ε//Κ και οι 3 Τ/Κ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 72 υποψήφιους οι 62 είναι Ελληνοκύπριοι και οι 9 Τουρκοκύπριοι. Οι περισσότεροι Τ/κ υποψήφιοι (6) βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Γιασεμί. Ο Niyazi KIZILYUREK συμμετέχει στο εκλογικό ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ ενώ δύο υποψήφιοι συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου, το οποίο είναι Τ/κ κόμμα.