POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΣΕΛΚ, ΚΝΕ, ΣΑΕΚ ζητούν από Πρ. Αναστασιάδη να αυξήσει το όριο εργαζομένωνΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΣΕΛΚ, ΚΝΕ και ΣΑΕΚ απέστειλα χθες κοινή επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ζητώντας όπως εγκρίνει την φυσική παρουσία σε κάθε επαγγελματικό υποστατικό, μέχρι του 25% των εργαζομένων που κανονικά στεγάζονται, χωρίς καθορισμό ανώτατου αριθμού.

«Ο καθορισμός», αναφέρουν, «υποχρεωτικής τηλεργασίας στον τομέα των Υπηρεσιών σε κατ’ ελάχιστον ποσοστό 85% και δη με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσώπων με φυσική παρουσία σε κάθε επαγγελματικό υποστατικό (μόλις είκοσι πρόσωπα), προκαλεί στις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις μη διαχειρίσιμες επιπλοκές, δυσλειτουργίες και στρεβλώσεις».

«Η περίοδος εφαρμογής», προσθέτουν, «του εν λόγω μέτρου είναι από οικονομικής άποψης εξαιρετικά ευαίσθητη κατά τρόπο καθολικό και οριζόντιο, αφού όλες οι επιχειρήσεις ετοιμάζουν και υποβάλλουν προς έλεγχο τις οικονομικές καταστάσεις του 2020, γεγονός που επιβάλλει την φυσική παρουσία ικανού αριθμού εργαζομένων όχι μόνο στους ελεγκτικούς οίκους αλλά και στις ελεγχόμενες επιχειρήσεις. Τα ίδια αφορούν την ετοιμασία και υποβολή δηλώσεων φόρου και ΦΠΑ και κατά προέκταση την Κρατική εισπρακτική απόδοση της κρίσιμης αυτής περιόδου, όπως και την λειτουργία των Σχεδίων στήριξης της απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση των οποίων απαιτείται βεβαίωση από εγκεκριμένο λογιστή».

«Ειδικοί λόγοι», τονίζουν, «που αφορούν τις υπηρεσίες του ασφαλιστικού κλάδου και της ναυτιλίας (περιλαμβανομένης της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και των πληρωμάτων) και των οποίων η ανάλυση στην παρούσα παρέλκει – καθιστούν απολύτως αναγκαία την διατήρηση στους χώρους εργασίας επαρκούς αριθμού στελεχών, προκειμένου να διασφαλιστεί η στοιχειωδώς ικανοποιητική συνέχιση των ουσιωδών υπηρεσιών που παραμένουν σε λειτουργία για εξυπηρέτηση της κοινότητας».

«Χάριν παραδείγματος», συμπληρώνουν, «η επαρκής λειτουργία των τηλεφωνικών κέντρων (call centres) είναι απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου να επιτελείται η κατ’ οίκον διανομή στον πληθυσμό που θα παραμένει έγκλειστος και θα συμβάλει στον περιορισμό των συναθροίσεων σε σημεία για παραλαβή take away».

«Εκτεταμένη ανάλυση», σημειώνουν, «των εξειδικευμένων περιστάσεων των τομέων αυτών, είναι στην διάθεση σας εάν το χρειάζεστε».

«Ως επικεφαλής», αναφέρουν, «των πιο κάτω Οργανώσεων και Επαγγελματικών Σωμάτων, σας απευθύνουμε απέλπιδα έκκληση να εγκρίνετε την φυσική παρουσία σε κάθε επαγγελματικό υποστατικό, μέχρι του 25% των εργαζομένων που κανονικά στεγάζονται, χωρίς καθορισμό ανώτατου αριθμού».

«Το ποσοστό αυτό», καταλήγουν, «είναι το ελάχιστο που μπορεί να διασφαλίσει υποτυπωδώς την ικανοποιητική λειτουργία των επηρεαζόμενων οντοτήτων και με την αυστηρή εφαρμογή των Πρωτοκόλλων θα διασφαλιστεί ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά του ιού στους χώρους εργασίας. Σημειώστε ότι το αντίστοιχο επιτρεπόμενο ποσοστό στην Ελλάδα είναι διπλάσιο – 50%».

Αυτούσια η επιστολή:

202101101134

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Όλα τα απαγορευτικά μέτρα λεπτομερώς – Οι ουσιώδεις υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές

Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των εργαζομένων – Ειδικά σχέδια και επιδόματα, όλες οι λεπτομέρειες

Το νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων από υπουργό Οικονομικών – Επιδότηση επιτοκίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.