Φόρμα αναζήτησης

Νομοσχέδιο για Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών

Έκκληση να προχωρήσει η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Σχολής Επιμόρφωσης Οδηγών και να ψηφιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα, ώστε η Σχολή να λειτουργήσει άμεσα, απηύθυνε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.
 
Η σχολή αποτελεί ένα από τα τέσσερα μέτρα που προωθούνται στα πλαίσια της νέας στρατηγικής με στόχο τη μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ,  παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο ο Υπουργός δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα είδος σχολής που υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές και ανεπτυγμένες χώρες και πιστεύω ότι μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στον κοινό μας αγώνα έναντι των τροχαίων παραβάσεων».
 
Είπε επίσης ότι η σχολή «θα λειτουργήσει με σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου τροχαίων παραβάσεων και ειδικότερα των σοβαρών παραβάσεων και θανατηφόρων τροχαίων».
 
Ο κ. Νικολάου ανέφερε εξάλλου ότι όσο και εάν προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τα υφιστάμενα μέτρα για τη μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων «τα αποτελέσματα δεν είναι εκείνα που αναμέναμε». Θέλουμε να σπάσουμε κάποια φράγματα, πέραν της μείωσης που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια, είπε και αναφέρθηκε στα άλλα τρία μέτρα της νέας στρατηγικής.
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό, το πρώτο αφορά την αύξηση των ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις, όπου αναμένονται γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα για δύο σημαντικά θέματα στα σχετικά νομοσχέδια. Το δεύτερο είναι η νέα επικοινωνιακή πολιτική, στη βάση μελέτης που έχει γίνει, ώστε να φτάνουν πιο αποτελεσματικά μηνύματα στους αποδέκτες.
 
Τέλος, το τρίτο μέτρο είπε ότι αφορά τη σύσταση του Επιστημονικού Κέντρου Οδικής Ασφάλειας για ανάλυση και μελέτη των τροχαίων παραβάσεων.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΒΑ)