Φόρμα αναζήτησης

Νηπιαγωγείο Αυγόρου: Έκτισαν παιδότοπο πάνω από τον αγωγό νερού

Έφτιαξαν τον παιδότοπο του νηπιαγωγείου Αυγόρου στο σημείο απ’ όπου περνά ο μεγάλος κεντρικός αγωγός υδατοπρομήθειας Χοιροκοιτίας – επαρχίας Αμμοχώστου. Για το θέμα ζήτησε ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ο βουλευτής Λευκωσίας Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Σε απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 4 Απριλίου 2019, ο Κώστας Καδής αναφέρει ότι στα πλαίσια των ελέγχων που διεξάγει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) για την προστασία και λειτουργικότητα των συστημάτων του, διαπιστώθηκε ότι οι όροι που τέθηκαν κατά την ανέγερση του κοινοτικού νηπιαγωγείου Αυγόρου σε σχέση με τον αγωγό νερού Χοιροκοιτίας-Αμμοχώστου, ο οποίος διασχίζει το οικόπεδο όπου ανεγέρθηκε το νηπιαγωγείο, δεν τηρούνται.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε μόνιμη περίφραξη και εγκαταστάσεις παιδότοπου εντός του δικαιώματος διόδου του αγωγού, γι’ αυτό και το ΤΑΥ συνέστησε την άμεση συμμόρφωση με τους όρους της πολεοδομικής άδειας, δηλαδή, τη μετακίνηση οποιωνδήποτε εγκαταστάσεων βρίσκονται εντός του δικαιώματος διόδου και δουλείας του αγωγού. Το θέμα ήδη συζητήθηκε σε συσκέψεις με την τοπική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και προκειμένου το Τμ. Αναπτύξεως Υδάτων να βοηθήσει την τοπική αρχή στο να συμμορφωθεί με την υφιστάμενη κατάσταση, δεσμεύτηκε να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης του αγωγού. Για τον σκοπό αυτό το ΤΑΥ διεξήγαγε σχετική μελέτη και προνόησε συγκεκριμένο ποσό στον προϋπολογισμό του 2019.

Τα αποτελέσματα της μελέτης συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 26 του περασμένου Μαρτίου με τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, όπου συμφωνήθηκαν τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν για συμμόρφωση με την υφιστάμενη κατάσταση. Ο Κ. Καδής σημειώνει ότι η εκτέλεση οποιωνδήποτε εργασιών θα πρέπει να γίνει σε χρόνο που δεν θα λειτουργεί το κοινοτικό νηπιαγωγείο και παράλληλα σε χρόνο που οι καταναλώσεις της επαρχίας Αμ/στου θα είναι χαμηλές, ώστε ο επηρεασμός από τη διακοπή της παροχής νερού από τον αγωγό να είναι ο ελάχιστος. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Τμ. Αναπτύξεως Υδάτων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το θέμα να διευθετηθεί πριν το τέλος του 2019.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.