Φόρμα αναζήτησης

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αυτά συζήτησα με τον Μουσταφά Ακιντζί

Για την συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην οικία του Μπαρίς Μπουρτζιού μίλησε στον Πολίτη 107,6 ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. [...]

Read More...

Για την συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην οικία του Μπαρίς Μπουρτζιού μίλησε στον Πολίτη 107,6 και στην εκπομπή Control Panel ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι διαπίστωσε την μεγάλη ανησυχία του Μουσταφά Ακιντζί για την πορεία του Κυπριακού. Όπως είπε ο κ. Κυπριανού ο Μουσταφά Ακιντζί του επανέλαβε ότι ο ίδιος βρίσκεται στην πολιτική με μοναδικό στόχο την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Ο κ. Κυπριανού ερωτήθηκε για τις πιέσεις που δέχεται ο κ. Ακιντζί από την Άγκυρα. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως συζήτησε το θέμα με τον κ. Ακιντζί ο οποίος αναφέρθηκε στην επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα και στην πρόταση του για συζήτηση λύσης δύο κρατών. Ο τ/κ υπενθύμισε ότι ο ίδιος τόνισε στον Τούρκο Υπουργός Εξωτερικών ότι ο ίδιος δεν συζητά τίποτε άλλο πέραν της ΔΔΟ.

 Ο Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις στην τ/κ κοινότητα λέγοντας ότι σε ένα χρόνο θα πραγματοποιηθούν «εκλογές» για τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων. Αν και δεν αποκάλυψε αν ο κ. Ακιντζί θα διεκδικήσει την ηγεσία των τ/κ, ο κ. Κυπριανού είπε πως αν ο Μουσταφά Ακιντζί αποχωρήσει οι προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος θα δυσκολέψουν. Αναφέρθηκε και στον Κουντρέτ Οζερσάι για τον οποίο είπε ότι έχει την στήριξη της Άγκυρας και ενδεχόμενη εκλογή του θα σηματοδοτήσει την σκλήρυνση των θέσεων της Τ/κ πλευράς.

 

 

Send this to a friend