Φόρμα αναζήτησης

Νέοι επισκέπτονται την Κυθρέα

Ο Δήμος Κυθρέας διοργανώνει και φέτος μετάβαση  Νέων που έλκουν την καταγωγή τους από την Κυθρέα (τουλάχιστον ο ένας γονιός Κυθρεώτης)  προς την κατεχόμενη Κωμόπολη.  Αυτή εντάσσεται  στο πλαίσιο του γνωστού Προγράμματος του Δήμου ″Γνωρίζω – Αγαπώ –  Διεκδικώ″.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η μετάβαση αποκτά φέτος ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Πρώτον λόγω της πολυομβρίας θα δούμε πιστεύουμε μια διαφορετική από απόψεως φύσης Κυθρέα, η οποία θα θυμίζει κάπως την παλιά της αίγλη όταν έρρεε αδιάκοπα ο Κεφαλόβρυσος.  Κατά δεύτερον, φέτος θα έχουμε μαζί μας και Νέους των Δήμων της Κατεχόμενης Επαρχίας Κερύνειας για να τους γνωρίσουμε την Κυθρέα μας», σημειώνεται.

Μ’ αυτό τον τρόπο, αναφέρεται, ενδυναμώνεται η συνεργασία των Νέων διαφόρων κατεχόμενων περιοχών και τους δίδεται έτσι η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα όλη την κατεχόμενη γη μας, την ιστορία της και την πολιτιστική της κληρονομιά που διατρέχει κίνδυνο πλήρους καταστροφής.

Η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019 και ώρα 8:00 πμ από το χώρο του Μακαρείου Σταδίου στη Μακεδονίτισσα.

Για δηλώσεις συμμετοχής  να επικοινωνήσετε με το Δήμο στο τηλέφωνο 22 438956  ή  στο email: dimoskythreas@cytanet.com.cy