Φόρμα αναζήτησης

Νέο κύμα διαγραφών – Εκτός ΔΗΚΟ 5.000 μέλη

Νέο κύμα διαγραφών στο ΔΗΚΟ, και μάλιστα αυτήν τη φορά θα αφορά… χιλιάδες. Ο λόγος για κομματικά μέλη που έχουν εντοπιστεί ότι είναι παράλληλα μέλη και άλλων κομμάτων ή έχουν δηλώσει δημοσίως ότι δεν επιθυμούν πλέον να ανήκουν στο ΔΗΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των καταστατικών αλλαγών που υιοθέτησε το ΔΗΚΟ στο καταστατικό συνέδριό του την περασμένη Κυριακή ήταν και η πρόνοια ότι τα μέλη του κόμματος δεν μπορούν παράλληλα να διατηρούν την ιδιότητα μέλους άλλου κόμματος. Η εφαρμογή αυτής της καταστατικής πρόνοιας, ως αναμενόταν, απασχόλησε χθες το απόγευμα την Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ.

Όπως έγραψε ξανά ο «Π», στο ΔΗΚΟ έχουν εντοπίσει ότι περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες κομματικά μέλη διατηρούν παράλληλα ιδιότητα μέλους σε άλλα κόμματα, κυρίως του Δημοκρατικού Συναγερμού. Θυμίζουμε και τις καταγγελίες για κουβαλητούς στο κόμμα στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές και από τα δύο στρατόπεδα. Στο ΔΗΚΟ επιβεβαίωσαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των προεδρικών εκλογών ότι πρόκειται κυρίως για μέλη του ΔΗΣΥ, όταν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το μητρώο μελών του ΔΗΣΥ. Κομματικές πηγές εκτίμησαν μιλώντας στον «Π» ότι το κύμα διαγραφών θα επηρεάσει συνολικά πέντε χιλιάδες άτομα. Η διαδικασία εκκαθάρισης θα ξεκινήσει επισήμως από σήμερα κιόλας και στις 18 Μαΐου, ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιουνίου, θα ανακοινωθεί ο αριθμός των μελών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές. Εκτιμάται ότι μετά τις εκκαθαρίσεις ο αριθμός των κομματικών μελών θα είναι κοντά στις 32 χιλιάδες.

Κατά τα άλλα, η ΚΕ του ΔΗΚΟ ενέκρινε χθες, μετά από εισήγηση του ΕΓ του κόμματος, τους κανονισμούς που θα διέπουν τη διαδικασία του εκλογικού συνεδρίου. Όπως σημειώνεται σε κομματική ανακοίνωση, η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με την εκλογή των αξιωματούχων του Δημοκρατικού Κόμματος, των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των μελών των επαρχιακών επιτροπών και θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε όλες τις επαρχίες. Παράλληλα, η Γραμματεία του κόμματος θα διορίσει την κεντρική και τις επαρχιακές εφορευτικές επιτροπές.