Φόρμα αναζήτησης

Νεκροτομεία: Στοιβάζονται σοροί στα ψυγεία

Από το πρωί της Τρίτης δεν διενεργούνται νεκροτομές στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με αποτέλεσμα σοροί να στοιβάζονται στους ψυκτικούς θαλάμους του νεκροτομείου μέχρι να επιλυθεί το θέμα που ενέκυψε μετά την απουσία από τα καθήκοντά του, λόγω άδεια ασθενείας, του νεκροτόμου του ΓΝ Πάφου, ο οποίος καλύπτει και το ΓΝ Λεμεσού. Η ανυπόφορη αυτή κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η διεύθυνση του νοσοκομείου δεν έχει καμία ενημέρωση για το πότε θα προκηρυχθούν θέσεις για κάλυψη της θέσης στη Λεμεσό, η οποία παραμένει κενή μετά την παραίτηση του νεκροτόμου του νοσοκομείου από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε έκτακτες περιπτώσεις διευθετείται η μεταφορά των σορών προκειμένου να διενεργηθούν οι νεκροτομές στο ΓΝ Λευκωσίας, στο οποίο επίσης παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα μετά την παραίτηση που υπέβαλε προχθές ο νεκροτόμος του νοσοκομείου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι συγγενείς των νεκρών που αναμένουν πότε θα κηδεύσουν τα προσφιλή τους πρόσωπα. Αυτή τη στιγμή, ολόκληρη η Κύπρος εξυπηρετείται από έναν και μόνο νεκροτόμο, αυτόν του ΓΝ Λάρνακας, ο οποίος ωστόσο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των υπόλοιπών επαρχιών. Σήμερα, όπως ενημερώνεται ο «Π», θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου να επιστρέψει ενωρίτερα στα καθήκοντά του ο νεκροτόμος του ΓΝ Πάφου, ώστε να διευθετηθούν οι πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν στο νεκροτομείο του ΓΝ Λεμεσού.

Αναβολή κηδειών

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της οικογένειας 65χρονου άνδρα ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Δευτέρα, αλλά παρέμεινε για τρεις ημέρες στο ψυγείο του νεκροτομείου του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού λόγω της απουσίας του νεκροτόμου. Αρχικά, οι οικείοι του 65χρονου ενημερώθηκαν ότι η σορός θα μεταφερόταν στο ΓΝ Λευκωσίας, κάτι που ωστόσο δεν έγινε λόγω φόρτου εργασίας. Λόγω της έκτασης που έλαβε η καταγγελία, διευθετήθηκε τελικά η προσωρινή μετάβαση του νεκροτόμου του ΓΝ Λάρνακας στο ΓΝ Λεμεσού.