Φόρμα αναζήτησης

Νεάπολις Πάφου: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου προκηρύσσει τρεις (3) θέσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στην Κατεύθυνση Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι ανοικτή για υποψήφιους από την  Ευρωπαϊκή Ένωση και από Τρίτες Χώρες που κατέχουν Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφικών, Νομικών και Παιδαγωγικών Σχολών, καθώς και Τμημάτων Ιστορίας, Πολιτικής Επιστήμης, Κοινωνιολογίας, Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Σπουδών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Δημοσιογραφίας, Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, και άλλων παρεμφερών Σχολών και Τμημάτων.  Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχουν επίσης οι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και άλλων ειδικοτήτων για εξειδίκευση στην Ιστορία της Επιστήμης τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν στη Γραμματεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, γραφείο αρ. 217, αρ. τηλ. (+357)26843303 ή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου d.konstantinides@nup.ac.cy) μέχρι τις 30  Σεπτεμβρίου 2020 τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση εκπόνησης διδακτορικής διατριβής όπου αναγράφονται:

(α) προτεινόμενος τίτλος

(β) προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής ελληνική ή αγγλική

(γ)ερευνητική πρόταση της διδακτορικής διατριβής μέχρι τρεις (3) σελίδες

(δ) ενδεικτική βιβλιογραφία

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα. (Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος διατίθεται στον ακόλουθο διαδικτυακό τόπο: https://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae/templates-instructions ).
  2. Αντίγραφο πτυχίου Προπτυχιακών σπουδών
  3. Αντίγραφο πτυχίου Μεταπτυχιακών Σπουδών
  4. Αντίγραφο Μεταπτυχιακής Διπλωματικής εργασίας (και σε ψηφιακή μορφή)
  5. Φωτοτυπία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας

Οι ενδιαφερόμενοι/ες  μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου ή μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (courier) ή να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 ηλεκτρονικά. Την ηλεκτρονική αίτηση  μπορείτε να την βρείτε  στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.nup.ac.cy/application-for-phd-in-psychology/

Η αξιολόγηση των αιτήσεων εισδοχής θα διεξαχθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης που αποτελείται από τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής του Προγράμματος Εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής. Στη συνέχεια ο υποψήφιος καλείται σε συνέντευξη από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα λάβει υπόψη της εκτός από την ποιότητα της ερευνητικής πρότασης και την επιστημονική ωριμότητα αυτής και τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος είναι τρία (3) πλήρη ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία εγγραφής και τον ορισμό της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Διδακτορικό Πρόγραμμα.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.