Φόρμα αναζήτησης

Ναμί: Χρειάζεται διασαφήνιση η επιστολή Αναστασιάδη προς Γκουτέρες

Λανθασμένη και ανησυχητική κίνηση για το μέλλον του Κυπριακού, χαρακτήρισε τις αναφορές Οζερσάι για την Αμμόχωστο ο τέως διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς Οζντίλ Ναμί.

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο Πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας, Παύλος Παύλου, ανάφερε ότι σε χθεσινή εκδήλωση του Ομίλου για το Κυπριακό, ο κ. Ναμί, ο οποίος ήταν ο κύριος ομιλητής, ενέταξε τέτοιες αναφορές από πλευράς Οζερσάι και άλλων, σε μία γενικότερη αντίληψη για όδευση σε λύση δύο κρατών, κάτι με το οποίο διαφωνεί ο κ. Ναμί.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παύλου, ο κ. Ναμί σχολίασε την επιστολή τριών σημείων του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον ΓΓ Του Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως είπε ο κ. Ναμί, χρειάζεται να διασαφηνιστεί από πού θα αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες, τονίζοντας ότι η αναφορά «από εκεί που έμεινα στο Κραν Μοντανά» είναι επισφαλής. «Ακόμη και κάτι τέτοιο να ζητά η ε/κ πλευρά», πρόσθεσε ο κ. Ναμί, «δεν θα ήταν αρκετό, καθώς χρειάζεται επίσης να οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για τις συνομιλίες».