Φόρμα αναζήτησης

«Ναι» στην ανέγερση του ναού είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου

«Ναι» στο αίτημα της Μητρόπολης να υποβάλει αίτηση στην πολεοδομία για ανέγερση καθεδρικού ναού στο δημόσιο κήπο είπε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάφου.  Συγκεκριμένα από τα 21 μέλη δημοτικού συμβουλίου τα  11 ψήφισαν  υπέρ , 9 αρνητικά ενώ ο δημοτικός σύμβουλος ΔΗΣΥ Γιώργος Δημητριάδης ψήφισε λευκό.

Για να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα έπρεπε να αλλάξουν τη θέση του οι δύο από τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της ΕΔΕΚ Φίλιππος Φιλίππου και Βάσος Δημητρίου οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της ανέγερσης του ναού. Υπέρ ψήφισε και η Νίνα Γκαρακλίδου του ΔΗΣΥ η οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Υπερ τάχθηκε και ο Γιώργος Τσιέλεπος ο οποίος κατά την προηγούμενη ψηφοφορία απουσίαζε.

Αμέσως  μετά την  λήξη  της  συνεδρίασης   συγκεντρωμένοι  που  ήταν κατά  της  ανέγερσης  του  ναού γιουχάισαν  τον  δήμαρχο  και  προπηλάκισαν  δημοτικό σύμβουλο  της  ΕΔΕΚ που άλλαξε θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συνεδρίας πολίτες που τάσσονταν υπέρ της ανέγερσης του ναού, κατέλαβαν την αίθουσα και έψαλλαν τον ακάθιστο ύμνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Κατάληψη» και ψαλμωδίες στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Πάφου (VID)