Φόρμα αναζήτησης

Να μην τον αγγίξει κανένας

Στην πτέρυγα 1-Β των Κεντρικών Φυλακών βρίσκεται από χθες ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στο Κακουργιοδικείο όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για επτά δολοφονίες, έναν βιασμό και άλλα αδικήματα. Για όσο χρονικό διάστημα διαρκούσαν οι ανακρίσεις ο Μεταξάς κρατείτο στα κρατητήρια της Αστυνομίας στη Λακατάμια. Μετά τη χθεσινή παραπομπή του στο Κακουργιοδικείο και το διάταγμα να παραμείνει υπό κράτηση, μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές. Θα παραμείνει στην πτέρυγα 1-Β μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης και την επιβολή ποινής. Όπως πληροφορείται ο «Π» έχουν δοθεί αυστηρότατες οδηγίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και από τη διεύθυνση των φυλακών, να βρίσκεται υπό 24ωρη επιτήρηση ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε περιστατικό άσκησης βίας εναντίον του. Ο Μεταξάς μένει μόνος του στο κελί, σε μια πτέρυγα που είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες και στις οποίες κρατούνται κυρίως κατάδικοι για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης. Οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης πτέρυγας δεν έρχονται σε επαφή με άλλους αφού δεν τρώνε καν στο εστιατόριο των φυλακών. Ο Μεταξάς σύμφωνα με τις οδηγίες, όποτε εξέρχεται από την πτέρυγα θα συνοδεύεται από δεσμοφύλακα.

 

Ισόβια επτά φορές
Ο Μεταξάς με δύο θεληματικές καταθέσεις στις 25 Απριλίου και στις 19 Μαΐου παραδέχθηκε τη διάπραξη επτά φόνων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών. Χθες κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο φορούσε και πάλι αλεξίσφαιρο γιλέκο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Όπως και στις άλλες περιπτώσεις απάντησε μονολεκτικά στο ερώτημα του δικαστηρίου, αν έχει ένσταση στην κράτησή του. Από τα χείλη του ακούστηκε ένα στεγνό «όχι».

Άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, ανέφεραν πως έχει συνειδητοποιήσει πλήρως πως πιθανότατα θα περάσει όλη τη ζωή τους στις φυλακές και γι’ αυτό προετοιμάζεται ψυχολογικά, χωρίς να δείχνει τάσεις αντίδρασης στους κανόνες που πλέον θα αποφασίζουν άλλοι γι’ αυτόν. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει μεταμέλεια, για τα εγκλήματα που διέπραξε.