Φόρμα αναζήτησης

Μονόδρομος η φυλάκιση -Οδηγούσε με στερημένη άδεια και με 90mg αλκοόλ

Αναπόφευκτη θα πρέπει να θεωρείται η φυλάκιση για τα άτομα που προβαίνουν συστηματικά σε τροχαίες παραβάσεις, ή ενεργούν με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο ζωές. Το μήνυμα αυτό έχει στείλει επανειλημμένα ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Χρίστος Ρασπόπουλος, ενώ το αποτύπωσε και σε άλλη μια υπόθεση που αφορούσε 56χρονο.
Το πρόσωπο αυτό ανακόπηκε για τροχονομικό έλεγχο στις 28 Ιουλίου 2017 στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λακατάμια και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε παράνομα αφού η άδεια οδήγησης τού είχε αποστερηθεί σε άλλη υπόθεση και αφορούσε το χρονικό διάστημα από 13 Ιουνίου 2017 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2017. Οδηγούσε επίσης χωρίς να διαθέτει ασφάλεια, αλλά και ευρισκόμενος υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Συγκεκριμένα το αλκοτέστ είχε ένδειξη 90mg.

H τιμωρία που ο δικαστής έκρινε αρμόζουσα ήταν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 45 και 30 ημερών για τη δεύτερη και τρίτη κατηγορία αντίστοιχα (στην πρώτη δεν επέβαλε οποιαδήποτε ποινή αφού ουσιαστικά ήταν απότοκο της δεύτερης), ενώ επιπρόσθετα χρέωσε τον κατηγορούμενο με 5 βαθμούς ποινής και επίσης του αποστέρησε την άδεια οδήγησης για άλλους 2 μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, ο 56χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ και παρόλο που είχε καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία κλειστό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, εντούτοις δεν συνέχισε τη συμμετοχή του και στο εξωτερικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί στο ίδιο σημείο.

«Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων. Με την πράξη του ο κατηγορούμενος επέδειξε εγωιστική αδιαφορία για την ασφάλεια όλων των προσώπων που χρησιμοποιούν τον δρόμο και ως εκ τούτου η συμπεριφορά του είναι κατακριτέα. Έχει βεβαίως τη συμπάθεια του δικαστηρίου σε σχέση με το πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει, πλην όμως αυτό δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές άλλων. Έχοντας τα πιο πάνω κατά νου, η ποινή φυλάκισης για τον κατηγορούμενο είναι μονόδρομος», τόνισε ο κ. Ρασπόπουλος επιβάλλοντας τις ποινές.