Φόρμα αναζήτησης

Mommypreneurs: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης άνεργων μητέρων

Να ενδυναμώσει και να στηρίξει άνεργες μητέρες ηλικίας 15-29 ετών έχει στόχο το πρόγραμμα Mommypreneurs που συγχρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και τη Νορβηγία και υλοποιείται στην Κύπρο από την εταιρεία Kalys Solutions.

Μέσω του προγράμματος, 150 άνεργες μητέρες θα επιλεγούν για να εκπαιδευτούν σε επιχειρηματικές και ψηφιακές δεξιότητες ηλεκτρονικού εμπορίου και σχεδιασμού ιστοσελίδων, με σκοπό να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή και να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μητέρων, αφού κατά τη διάρκεια τις δίμηνης εκπαίδευσης, που θα προσφέρεται δωρεάν, οι μητέρες θα μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους μαζί τους. Στους χώρους εκπαίδευσης, θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και ειδικοί προσοντούχοι παιδαγωγοί, οι οποίοι θα επιμελούνται την φροντίδα, φύλαξη και διασκέδαση των παιδιών.

Το πρόγραμμα με τίτλο Mommypreneurs θα δώσει την ευκαιρία σε:

-50 άνεργες μητέρες να εκπαιδευτούν σε επιχειρηματικές δεξιότητες

-100 άνεργες μητέρες να εκπαιδευτούν σε ψηφιακές δεξιότητες (web design & e-commerce)

Ακολούθως, οι εκπαιδευόμενες θα έρθουν σε επαφή με εργοδοτικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και δράσεις που υποστηρίζουν την επιχειρηματική ανάπτυξη, με σκοπό να ξεκινήσουν το δικό τους όνειρο και να χαράξουν τη δική τους πορεία. Σύντομα θα ανακοινωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αποταθούν για πληροφορίες στο τηλέφωνο 22356935.