Φόρμα αναζήτησης

Μιτσερό: Σύλληψη υπολοχαγού και 30χρονου για τον φόνο – Ελεύθερος ο πρώην σύντροφος του θύματος

Στη σύλληψη ενός Ελληνοκύπριου 35 ετών, στελέχους της ΕΦ και ενός 30χρονου φίλου του προχώρησαν χθες οι ανακριτές της ομάδας που συστάθηκε για την έρευνα του φόνου της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες. Ο 35χρονος είναι υπολοχαγός της Εθνικής Φρουράς και, όπως έγραψε από χθες ο «Π», είναι το δεύτερο πρόσωπο που είχε μπει στο κάδρο των υπόπτων που εξέταζαν οι ανακριτές. Το γεγονός ότι διαμένει στην περιοχή υπήρξε ένα από τα στοιχεία που έκαναν τους ανακριτές να εστιάσουν σε αυτόν. Στη βάση των ίδιων στοιχείων συνελήφθη και 30χρονος ο οποίος σχετίζεται με τον υπολοχαγό και φαίνεται να υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή του στον φόνο της 38χρονης και την εξαφάνιση της 6χρονης κόρης της. Οι ανακριτές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του στρατιωτικού αξιοποιώντας στοιχεία από την έρευνα στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του ίδιου και του θύματος. Εξετάστηκαν και άλλες επαφές με άλλα πρόσωπα, τα οποία ίσως να εμπλέκονται στην υπόθεση. Το παράδοξο είναι ότι έχουν γίνει τρεις συλλήψεις υπόπτων για το ίδιο έγκλημα, χωρίς ο πρώτης συλληφθείς να σχετίζεται με τους άλλους δύο. Σήμερα το πρωί, η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι ο 33χρονος από τη Ρουμανία αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί.

Μοιραίο βράδυ

Ο υπολοχαγός της ΕΦ είναι ο άνθρωπος που φέρεται να χρησιμοποιούσε στο facebook το ψευδώνυμο «Ορέστης» και με τον οποίο η άτυχη γυναίκα φαίνεται να συναντήθηκε το βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη της. Το τι συνέβη με τη Marry Rose και την εξάχρονη κόρη της θα επιδιώξουν να μάθουν οι ανακριτές από τον ύποπτο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι και την ώρα που εκτελέστηκε το ένταλμα τα στόματα των αστυνομικών ήταν κλειστά και μόνο λίγοι άνθρωποι είχαν γνώση των εξελίξεων, με στόχο να επιτύχουν τον αιφνιδιασμό και να μην καταστραφούν ή αποκρυφθούν στοιχεία.

Αδύνατη η άντληση

Τα μυστικά που κρύβονται στον πυθμένα του φρεατίου των 130 μέτρων στο μεταλλείο Μιτσερού, ίσως δεν αποκαλυφθούν ποτέ, ακόμα και αν κρύβουν τις απαντήσεις για την τύχη της 6χρονης κόρης της δολοφονημένης Marry Rose. Υπολογίζεται πως στο φρεάτιο και τα τούνελ που συγκοινωνούν με αυτό είναι συσσωρευμένα 1 εκατ. κυβικά μέτρα νερό που είναι δύσκολο να αντληθούν, αλλά ακόμα και αν ήταν εφικτή η άντληση, τίποτα δεν μπορούσε να βεβαιώσει ότι δεν θα πλημμύριζαν και πάλι οι γαλαρίες του μεταλλείου, αφού το νερό δεν συσσωρεύτηκε μόνο από τη βροχή αλλά και από υπόγειες πηγές. Η Αστυνομία πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση για άντληση νερών επικοινώνησε με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και με τον ιδιοκτήτη του μεταλλείου ζητώντας στοιχεία για το τι υπάρχει κάτω από το έδαφος. Διαπιστώθηκε πως υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης των γαλαριών, κάτι που δεν καθιστούσε ασφαλή την παρουσία προσωπικού, αλλά και κίνδυνος να θαφτούν κάτω από τη λάσπη τεκμήρια και στοιχεία.