Φόρμα αναζήτησης

Μητέρα έσβηνε τσιγάρα πάνω στο σώμα του 21μηνου παιδιού της

Αστραπιαία φαίνεται να κινήθηκαν Αστυνομία και Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για την προστασία 21μηνου αγοριού, το οποίο φέρεται να κακοποιείτο βάναυσα και συστηματικά από την 23χρονη μητέρα του. Το παιδί βρήκε ήδη μια αγκαλιά καθώς τοποθετήθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ η μητέρα, υπήκοος ευρωπαϊκής χώρας, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για τον σκοπό της άμεσης καταχώρισης της υπόθεσης.
Στην κατηγορούμενη απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για το αδίκημα της επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατά παράβαση άρθρων του περί Βίας στην Οικογένεια (Πρόληψη και Προστασία Θυμάτων) Νόμου. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι σε δύο περιπτώσεις, στις 10 Φεβρουαρίου και στις 16 Φεβρουαρίου 2019, κτύπησε το παιδί της, προκαλώντας του μώλωπες και εκχυμώσεις στο κεφάλι και το σώμα. Η ίδια αρνήθηκε ενοχή και ανέφερε ότι «δεν θα κτυπούσα ποτέ τον γιο μου», ενώ παράλληλα διερωτήθηκε γιατί την κατηγορούν για κακοποίηση «αφού δεν βρέθηκαν (στο σώμα του παιδιού) αποτυπώματα των χεριών της».

Την ίδια στιγμή πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι στην Αστυνομία η 23χρονη προέβαλε τον ισχυρισμό ότι τα σημάδια που φέρει στο σώμα του το παιδί προκλήθηκαν από αλλεργία, αλλά και λόγω πτώσης του από το κρεβάτι. Ωστόσο οι ισχυρισμοί της φαίνεται να καταρρίπτονται από τα ευρήματα της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου που εξέτασε το παιδί, η οποία μάλιστα φέρεται να εντόπισε και έγκαυμα στην πλάτη, που πιθανόν να προκλήθηκε από τσιγάρο.
Κατόπιν της μη παραδοχής της κατηγορούμενης στις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν, η υπόθεση οδηγήθηκε σε ακρόαση, με την πρώτη δικάσιμο να ορίζεται για τις 6 Ιουνίου. Μέχρι τότε, κατόπιν εισήγησης της κατηγορούσας αρχής, αφέθηκε ελεύθερη αφού κλήθηκε να υπογράψει προσωπική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και να εμφανίζεται δύο φορές τη βδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Σε κοινή θέα κτυπούσε το παιδί

Η Αστυνομία τέθηκε σε κινητοποίηση το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έλαβε πληροφορία από γειτονικό πρόσωπο της κατηγορούμενης ότι την είδε να κτυπά με βιαιότητα το παιδί στο πρόσωπο ενώ αυτό βρισκόταν πεσμένο στον δρόμο έξω από το σπίτι της. Περαιτέρω ο γείτονας υποστήριξε ότι είχε γίνει κι άλλες φορές μάρτυρας κακοποίησης του παιδιού από τη μητέρα του, ενώ την καταγγελία του γείτονα ενίσχυσε η σύζυγός του, η οποία επίσης δήλωσε μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι είδε και η ίδια την κατηγορούμενη να κτυπά με βιαιότητα το παιδί και στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ αυτό βρισκόταν σε καροτσάκι, και πάλι έξω από το σπίτι του.
Σοκαριστικά ήταν τα ευρήματα της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου, η οποία εξέτασε το παιδί όταν μεταφέρθηκε το Σάββατο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη. Συγκεκριμένα φέρεται να διαπίστωσε ότι το 21μηνο αγοράκι έφερε σε όλο του το κεφάλι, καθώς και στο σώμα, μώλωπες, εκχυμώσεις και άλλα σημάδια, ενώ στην πλάτη έφερε και έγκαυμα που πιθανόν να προκλήθηκε από τσιγάρο. Τα ευρήματα της ιατροδικαστού ανέδειξαν επίσης συστηματική και όχι μεμονωμένη κακομεταχείριση.

Περαιτέρω οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόλο που η 23χρονη φαίνεται στα σχετικά έγγραφα να είναι νυμφευμένη, υποστήριξε ότι το παιδί είναι αγνώστου πατρός.