Φόρμα αναζήτησης

Μίλησε με Ακιντζί για το Πυρόι ο Δήμαρχος Αθηένου

Το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροϊου, συζήτησε ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Κύπρο στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «στη δεξίωση κύρια ομιλήτρια ήταν η αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και επικεφαλής της αποστολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την κα. Σπέχαρ, από την οποία ζήτησε συνάντηση μαζί της για να συζητήσουν το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου, με την αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών να υπόσχεται διευθέτηση της συνάντησης σύντομα».

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ο Δήμαρχος Αθηένου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί «με εκπροσώπους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με διάφορους Πρέσβεις (Γαλλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Αμερικής, Φιλανδίας, Ινδίας κ.α.), εκπροσώπους τουρκοκυπριακών και ελληνοκυπριακών κομμάτων, τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον Αντρέα Μαυρογιάννη, διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας στις συνομιλίες και άλλους».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο κ. Καρεκλάς «συζήτησε το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροϊου με τον κ. Ακιντζί. Το ίδιο θέμα συζήτησε ο Δήμαρχος Αθηένου και με τον κ. Μαυρογιάννη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι στη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακκιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε επιτακτικά το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου, αναφέροντας ότι η πλευρά μας δεν θα δεχθεί τη διάνοιξη άλλου οδοφράγματος αν σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται και η δίοδος Πυροΐου».

Σημειώνεται ότι Δήμαρχος Αθηένου αναχώρησε σήμερα για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση τιμής στη μνήμη του αείμνηστου χορηγού της Αθηένου Νίκου Μουγιάρη, η οποία θα διοργανωθεί στην κυπριακή παροικία Νέας Υόρκης.