Φόρμα αναζήτησης

Μετρούν 12 μήνες για την ανέλιξη

Για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ημερ. 2/10/19) να εγκρίνει την παραχώρηση προσαύξησης από την 1η Νοεμβρίου φέτος, στους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε μερική βάση στη δημόσια υπηρεσία, με τη συμπλήρωση 12μηνης απασχόλησης, χωρίς να απαιτείται αυτή να είναι συνεχόμενη ενημερώνει με χθεσινή εγκύκλιό της η διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης.
Η κ. Λ. Ορφανίδου αφού υπενθυμίζει προηγούμενη εγκύκλιο του ΤΔΔΠ για τους όρους απασχόλησης των εκτάκτων και συγκεκριμένα την αναφορά ότι μετά τη συμπλήρωση ενός έτους συνεχούς υπηρεσίας στην ίδια απασχόληση, παραχωρείται ετήσια προσαύξηση, με τη χθεσινή εγκύκλιο τονίζει πως από 1/1/2019 παραχωρείται άμεσα προσαύξηση στους αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε μερική βάση, υπό την προϋπόθεση συμπλήρωσης 12 μηνών (όχι απαραίτητα συνεχόμενων) ως εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου. Η επόμενη προσαύξηση θα τους παραχωρηθεί μετά τη συμπλήρωση 12 μηνών απασχόλησης, χωρίς να απαιτείται, και πάλι, η απασχόληση αυτή να είναι συνεχόμενη.
Την ίδια ώρα οι εργοδοτούμενοι σε μερική βάση που είναι αορίστου χρόνου αλλά δεν έχουν συμπληρώσει, μέχρι την 1/11/2019, 12 μήνες απασχόλησης (όχι απαραίτητα συνεχόμενης), θα δικαιούνται προσαύξηση μόλις τους συμπληρώσουν. Όπως περαιτέρω αναφέρεται στην εγκύκλιο οι εργοδοτούμενοι σε μερική βάση στη δημόσια υπηρεσία που είναι ορισμένου χρόνου, και ενδεχομένως θα γίνουν στο μέλλον αορίστου χρόνου, θα δικαιούνται επίσης παραχώρηση προσαύξησης μόλις συμπληρώσουν 12 μήνες απασχόλησης ως αορίστου χρόνου. Η κ. Ορφανίδου διευκρινίζει πάντως ότι σε περίπτωση άδειας απουσίας χωρίς απολαβές άνω των 15 ημερών επηρεάζεται η παραχώρηση προσαύξησης.

Με παραδείγματα

  • Για να γίνει κατανοητό τι αλλάζει και πώς επωφελούνται οι αορίστου χρόνου που εργοδοτούνται, το ΤΔΔΠ δίνει τα εξής παραδείγματα:
  • Η σύμβαση εργοδοτούμενου που απασχολείται σε μερική βάση ως Επιμελητής (Κλ. Α2-Α5-Α7(ιι)) στο Υπουργείο Παιδείας (10μηνη απασχόληση με πλήρεις απολαβές Σεπτέμβριο έως Ιούνιο), μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου την 01/2/2018. Ο εργοδοτούμενος έχει ήδη συμπληρώσει 12 μήνες απασχόλησης με πλήρεις απολαβές ως αορίστου χρόνου στις 31/3/2019. Συνεπώς την 01/11/2019 έλαβε μία προσαύξηση στην Κλ. Α2, άρα θα ανελιχθεί από την αρχική βαθμίδα της Κλ. Α2 στην 2η βαθμίδα της Κλ. Α2 (ετήσιος βασικός μισθός 15.201 ευρώ). Η επόμενη προσαύξηση αναμένεται να του παραχωρηθεί την 1/1/2021, όταν, δηλαδή, θα συμπληρώσει άλλους 12 μήνες απασχόλησης με πλήρεις απολαβές.
  • Η σύμβαση Εργοδοτούμενου που απασχολείται σε μερική βάση ως Επιμελητής (ως πιο πάνω), μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου την 1/5/19. Ο εργοδοτούμενος αναμένεται να συμπληρώσει 12 μήνες απασχόλησης με πλήρεις απολαβές ως αορίστου χρόνου στις 30/6/2020. Συνεπώς την 1/9/2020 θα λάβει μία προσαύξηση στην Κλ. Α2, άρα θα ανελιχθεί από την αρχική βαθμίδα της Κλ. Α2 στην 2η βαθμίδα της Κλ. Α2. Η επόμενη προσαύξηση αναμένεται να του παραχωρηθεί την 1/11/2021, όταν, δηλαδή, θα συμπληρώσει άλλους 12 μήνες απασχόλησης με πλήρεις απολαβές.
  • Η σύμβαση επιμελητή στο ΥΠΠΑΝ θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου την 1/2/2020. Ο εργοδοτούμενος αναμένεται να συμπληρώσει 12 μήνες απασχόλησης με πλήρεις απολαβές ως αορίστου χρόνου στις 31/3/2021. Συνεπώς την 1η Απριλίου 2021, θα λάβει μία προσαύξηση στην Κλ. Α2, άρα θα ανελιχθεί από την αρχική βαθμίδα της Κλ. Α2 στην 2η βαθμίδα της Κλ. Α2. Η επόμενη προσαύξηση αναμένεται να του παραχωρηθεί την 1/6/2022, όταν, δηλαδή, θα συμπληρώσει άλλους 12 μήνες απασχόλησης με πλήρεις απολαβές.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.