Φόρμα αναζήτησης

Στηρίζει ο υπουργός τη γενική -Υπάκουσε στα μέλη της η ΠΑΣΥΚΙ

Το αίτημα των μελών της ΠΑΣΥΚΙ, όπως διατυπώθηκε σε τοπικές συνελεύσεις της συντεχνίας, να τεθεί θέμα για τη γενική διευθύντρια στον υπουργό Υγείας αναφορικά με τη διοικητική έρευνα που διεξήχθη μετά τον αδόκητο θάνατο του 10χρονου στις 11 Μαΐου, ικανοποίησε προχθές η ΠΑΣΥΚΙ παραδίδοντας επιστολή στον υπουργό, διά της οποίας απέσυρε την εμπιστοσύνη της προς τη Χριστίνα Γιαννάκη. Η ενόχληση των κυβερνητικών γιατρών συνδέεται με τη διοικητική έρευνα που διεξήγαγε η κ. Γιαννάκη μετά τον θάνατο του 10χρονου. Όπως έλεγαν γιατροί σε τοπικές συνελεύσεις, η ενόχληση εντοπιζόταν στο γεγονός ότι η κ. Γιαννάκη έκανε τη δουλειά της, ζητώντας από ακτινολόγο να γνωματεύσει τι έδειχνε η ακτινογραφία του 10χρονου, πριν να αποφασιστεί ο ασθενής να πάει σπίτι του. Το πόρισμα της διοικητικής έρευνας της κ. Γιαννάκη επιβεβαιώθηκε στις έρευνες που ακολούθησαν, ωστόσο αυτό δεν ανέτρεψε τη στάση της ΠΑΣΥΚΙ έναντί της, αφού δύο μέρες πριν τη (σημερινή) προκαθορισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έθεσε θέμα για τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Όπως πληροφορείται ο «Πολίτης», η διαρροή του περιεχομένου της προχθεσινής επιστολής της ΠΑΣΥΚΙ στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» εκτιμάται ότι έγινε μέσα από το υπουργείο, με τον ίδιο τον υπουργό, κατόπιν συνεννόησης με το Προεδρικό, να ανακοινώνει την πλήρη στήριξή του στη γενική διευθύντρια του υπουργείου, στην οποία όσα καταλογίζονται αφορούν στην εκπλήρωση των καθηκόντων της. Καταδικάζοντας τη διαρροή της επιστολής, ο υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε ότι «τα συμβάντα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις ή/και διαρροές πυροδοτούν το κλίμα, τορπιλίζοντας την όποια βούληση για διάλογο και συνεργασία». Συνεχίζοντας ο κ. Ιωάννου τονίζει ότι «η γενική διευθύντρια αποτελεί το ανώτατο τεχνοκρατικό επίπεδο του υπουργείου, διορίζεται και αναφέρεται μόνο στο κράτος και όχι σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική ομάδα. Η απαξίωση θεσμών, καθώς και η μονομερής απόφαση για μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε συνάντηση με το ανώτατο τεχνοκρατικό στέλεχος του υπουργείου, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο» συνεχίζει ο υπουργός, καλώντας όλους να επιδείξουν σεβασμό προς τους θεσμούς.

Λάβρος ο Πρόεδρος κατά ΠΑΣΥΚΙ και ΠΟΕΔ

«Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο περιθώριο της τελετής απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικού Ήθους. Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα σε υγεία και παιδεία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «σέβομαι απόλυτα τον συνδικαλισμό, αλλά δεν θα επιτρέψω να νομίζουν ότι τους εξέλεξε ο λαός για να τον τυραννούν ή για να δημιουργούν προβλήματα. Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τους σεβόμαστε. Δεν διανοούμαι να ακούω ότι αίρουν την εμπιστοσύνη συνδικαλιστικές οργανώσεις σε αξιωματούχους του κράτους που δεν τους διορίζουν. Δεν διανοούμαι να ακούω τα όσα ακούω από κάποιους συνδικαλιστές στην παιδεία. Έχουμε 110 τόσες χιλιάδες μαθητές στα δημοτικά, στα γυμνάσια, παντού. Έγινε ένα τραγικό ατύχημα. Αντί να επικεντρώσουμε την προσοχή μας πώς είναι δυνατόν μέσα από μέτρα να αποφευχθεί ανάλογη επανάληψη, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μέγα θέμα, ότι δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο είτε ασφάλεια στα σχολεία είτε οι απαραίτητες υποδομές κ.λπ.»

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως στα θέματα της υγείας και της παιδείας είναι υπερβολικοί οι συνδικαλιστές, ο Πρόεδρος είπε ότι «από τη μια θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση και από την άλλη είτε παρευρίσκονται συνδικαλιστές την ώρα που υποτίθεται διενεργούνται οι πειθαρχικές καταθέσεις, ανακρίσεις κ.λπ. Από τη μια έχουμε τους γιατρούς να λένε ότι σέβονται την έρευνα που θα γίνει, αλλά από την άλλη προσπαθούν να επηρεάσουν τις έρευνες, είτε μέσα από την απαράδεκτη δίωρη απεργία στην οποίαν κατήλθαν, είτε μέσα από τη νέα ανακοίνωση ότι τάχα αίρουν την εμπιστοσύνη τους. Όταν θα βάλει υποψηφιότητα η κ. Γιαννάκη να μην την ψηφίσουν», κατέληξε ο Πρόεδρος στις δηλώσεις του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ