Φόρμα αναζήτησης

Με ασφάλεια ελλιμενίστηκε το σκάφος με τους 12 πρόσφυγες

Λίγο μετά τις 19:00 έφτασε στο Λιμάνι Λάρνακας το σκάφος με τους 12 άτυπους μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε το μεσημέρι ακυβέρνητο σε θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Κύπρου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης, το μεσημέρι, στις 13:15 για πληροφορία, μικρό σκάφος με 10 άτομα βρισκόταν το οποίο βρισκόταν ακυβέρνητο και  σε κίνδυνο. Επιπλέον 2 άτομα βρίσκονταν στο νερό, στη θαλάσσια περιοχή 57 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε αμέσως το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή την Άκατο «ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας με νοσηλευτή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) και έθεσε σε ετοιμότητα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Εμπορικό πλοίο, το οποίο εκτράπηκε της πορείας του από το ΚΣΕΔ με σκοπό να συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης περισυνέλεξε τα 12 άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο, 11 άντρες και 1 γυναίκα και ακολούθως τα παρέδωσε στο σκάφος της Λ&ΝΑ που έφτασε στο σημείο.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Λιμένα Λάρνακας στις 19:15 για περαιτέρω διαχείριση του περιστατικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους.

ΚΥΠΕ