POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Με απόφαση Δικαστηρίου τελεί υπό σύγχυση ο Χασαπόπουλος, πρώην βοηθός του ΟδυσσέαΚάθε άλλο παρά αυθόρμητη, ανιδιοτελής και πολύ περισσότερο τυχαία είναι η ανάληψη της «σταυροφορίας» από τον πρώην διευθυντή τεχνικού ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Ανδρέα Χασαπόπουλο στο facebook για να στηρίξει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πρωτοβουλία του ίδιου του γενικού ελεγκτή, ο οποίος δεν θα μπορούσε για προφανείς λόγους να ηγείται μιας γραφικής διαδικτυακής σύναξης για στήριξη του εαυτού του. Από την άλλη, ο Α. Χασαπόπουλος «χρωστάει» στον Οδ. Μιχαηλίδη τη μη δίωξή του για την υπόθεση του Σπύρου Ελενοδώρου (ως προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρνακας). Παρά το ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε ζητήσει την πειθαρχική έρευνα κατά του Α. Χασαπόπουλου, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αρνήθηκε. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και αυτή η περίπτωση έχει περιληφθεί στον φάκελο που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να τεκμηριωθεί η ανάρμοστη συμπεριφορά του γενικού ελεγκτή.

Σύγχυση στο μυαλό

Η όλη υπόθεση αφορούσε τον διαγωνισμό 1/2010 της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρνακας με αντικείμενο την εγκατάσταση μετρητών νερού σε επτά κοινότητες. Η διερεύνηση του διαγωνισμού από τον τότε διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας κ. Α. Χασαπόπουλο κατέληξε τον Αύγουστο του 2011 στην καταγγελία του τότε προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων και πρώην κοινοτάρχη Βορόκληνης Σπύρου Ελενοδώρου για παράλειψη παράδοσης αληθών στοιχείων και απόκρυψη πληροφοριών από τον γενικό ελεγκτή. Σχεδόν 6 χρόνια μετά το δικαστήριο (υπόθεση 7280/13) απάλλαξε τον κ. Ελενοδώρου από τις κατηγορίες με μια απόφαση που αμφισβητούσε ευθέως την πνευματική ισορροπία του Α. Χασαπόπουλου. Είναι αξιοσημείωτο πως στην υπόθεση των μετρητών νερού η Ελεγκτική Υπηρεσία διά του Α. Χασαπόπουλου ενεπλάκη για να στηρίξει ανταγωνίστρια εταιρεία έναντι αυτής που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για τους μετρητές. Μάλιστα μαζί με τον κ. Χασαπόπουλο, ως πρώτη μάρτυρας στη δίκη, εκπροσωπώντας την ανταγωνίστρια εταιρεία, είχε καταθέσει η κ. Αλεξία Κουντούρη, δικηγόρος στο γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες ΔΕΠΕ.

Το δικαστήριο αξιολογώντας τη μαρτυρία του Α. Χασαπόπουλου αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του. Στην απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Διαφάνηκε ότι υπήρχε μία σύγχυση στο μυαλό του κ. Χασαπόπουλου. Ενώ παραδέχθηκε ερωτηθείς ότι η Ένωση Κοινοτήτων Λάρνακας δεν είχε οποιαδήποτε υποχρέωση να ενημερώσει τον γενικό ελεγκτή, πριν την έναρξη της διερεύνησης, παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ενημερωθεί η Ελεγκτική Υπηρεσία για την εφαρμογή του πιλοτικού συστήματος και αυτό θεωρήθηκε απόκρυψη στοιχείων. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε υποχρέωση, πώς θα μπορούσε να θεωρηθεί απόκρυψη. Δεν υπήρχε υποχρέωση, οπόταν δεν ετίθετο θέμα να υπάρχει παράλειψη».

Εκτός αρμοδιότητας

Όπως αποκαλύφθηκε προσφάτως και στην υπόθεση Cypra, έτσι και στην περίπτωση των μετρητών νερού ο Α. Χασαπόπουλος παρά το ότι δεν είχε αρμοδιότητα επέμενε σε αλλαγές όρων διαγωνισμού, που θα ευνοούσαν συγκεκριμένες εταιρείες. Ούτε και αυτό εκφεύγει της προσοχής του δικαστηρίου, το οποίο στην απόφασή του αναφέρει: «Αντίφαση παρατηρείται και στη θέση του (Α. Χασαπόπουλου) ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία εκφράζει μόνο απόψεις. Μέσω της αλληλογραφίας που είχε η Ελεγκτική Υπηρεσία με την Ένωση Κοινοτήτων διαφάνηκε ότι υπήρχε απαίτηση για αλλαγή των όρων και όχι απλή εισήγηση. Ήταν διάχυτο κατά την εκτεταμένη αντεξέταση του κ. Χασαπόπουλου ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην όλη διαδικασία ήταν η εμμονή της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Λάρνακας στο συγκεκριμένο σύστημα υδρομετρητών με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές για τους αιτιολογημένους λόγους». Το δικαστήριο αντιλήφθηκε και πολλά ακόμα για τον κ. Χασαπόπουλο και τα κατέγραψε στην απόφαση. Αξιολογώντας τη μαρτυρία του ανέφερε ότι κατά την κατάθεσή του ο Χασαπόπουλος δεν είχε σταθερή θέση και την άλλαζε κατά την αντεξέταση «με απώτερο σκοπό να πετύχει η κατηγορία εναντίον του κατηγορουμένου. Αυτή όμως η προσέγγιση ήταν μοιραία για την υπόθεση».

 

Συνέντευξη Πρ. Αναστασιάδη στον «Π»: Η κατάσταση με τον γενικό ελεγκτή επιδεινούται συνεχώς

 

 

Ο Οδυσσέας «καθάρισε»

Το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, σε συνεδρία του στις 5 Απριλίου του 2017 ζητάει από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να διορίσει ερευνώντα λειτουργό για πειθαρχική έρευνα κατά του Α. Χασαπόπουλου. Η απάντηση του γενικού ελεγκτή προς το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν τουλάχιστον αξιοθρήνητη, αφού όχι μόνο απέρριπτε την εισήγηση για πειθαρχική έρευνα κατά του Α. Χασαπόπουλου, αλλά έκανε και επίθεση κατά του «Π» για σχετικό δημοσίευμά μας. Ο Οδ. Μιχαηλίδης, υπερασπιζόμενος τον άνθρωπο για τον οποίο διαπιστώθηκε δικαστικώς σύγχυση στο μυαλό, έκανε λόγο «για εμφανή προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία ενός συγκεκριμένου εξαίρετου στελέχους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, με τη χρησιμοποίηση κατά τρόπο ελλειπτικό, επιλεκτικό και παραπλανητικό κάποιων αναφορών που έγιναν από Επαρχιακό Δικαστήριο σε απόφασή του σε ποινική υπόθεση, στο πλαίσιο της οποίας ο λειτουργός είχε εμφανιστεί ως μάρτυρας κατηγορίας».

Μάλιστα, ο Οδ. Μιχαηλίδης σχολιάζοντας δημοσιεύματα του «Π» έγραφε στην ανακοίνωσή του: «Η αήθης αυτή επίθεση εναντίον του λειτουργού μας, με ενσυνείδητες προσπάθειες του οποίου αναδείχθηκε πρόσφατα μεγάλος αριθμός σκανδάλων και ατασθαλιών, ούτε από απόψεως ουσίας, ούτε χρονικής συγκυρίας, μπορεί να θεωρηθεί στερούμενη σκοπιμοτήτων».

Γνωμάτευση γεν. εισαγγελέα

Ο Οδ. Μιχαηλίδης, προκειμένου να αποτρέψει έρευνα κατά του Α. Χασαπόπουλου (ο οποίος ενεργούσε υπό τις οδηγίες του), είχε επικαλεστεί γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα, την οποία δεν παρουσίασε ποτέ. Τότε γενικός εισαγγελέας ήταν ο φίλος του Κώστας Κληρίδης και οι γνωματεύσεις του ήταν περίπου «θέσφατο» για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Σήμερα που γενικός εισαγγελέας είναι ο Γιώργος Σαββίδης, ο γενικός ελεγκτής με τη μεγαλύτερη άνεση πετάει τις γνωματεύσεις του στα σκουπίδια και γνωματεύει μόνος τους για τους φακέλους των πολιτογραφήσεων.

 

Η… ατέλειωτη λίστα αιτημάτων του Σιζόπουλου για Προϋπολογισμό

 

 

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.