POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Μα ποιος θέλει να φάει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη;ΓΡΑΦΕΙ

ΚΡΙΤΩΝΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Στην κυριολεξία πήγαν να μας τρελάνουν κάποιοι αρθρογράφοι τη βδομάδα που πέρασε, μετά τις δηλώσεις του γ.γ του ΑΚΕΛ ότι τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. «Κάτω τα χέρια από τον Οδυσσέα, τον άνθρωπο που εκσυγχρόνισε την υπηρεσία του και αναβάθμισε την ανεξαρτησία του θεσμού»! Μα ποιος, καλέ, θέλει να φάει τον Οδυσσέα μας;

Το μπαράζ ξεκίνησε με επίθεση εναντίον του ΑΚΕΛ, που μεταξύ μας είναι εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες που προτείνει αυτή τη μεταρρύθμιση. Επίθεση, όμως, δέχτηκε και ο ΔΗΣΥ που αποδέχτηκε να συζητήσει το θέμα. Μάλιστα, ένας γκραντ αρθρογράφος χαρακτήρισε την πρόταση του ΑΚΕΛ και ως «εγκληματική», διότι επέλεξε να συμπορευθεί με το Προεδρικό, το οποίο επίσης πολεμά τον μαχητή της διαφάνειας Οδυσσέα.

Στο βιβλίο του «Άκου Ανθρωπάκο», ο Βίλχεμ Ράιχ έχει μια ατάκα που δεν ξεχνιέται: « Σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν δύο ειδών ήχοι: Το βούισμα της καταιγίδας πάνω από τις βουνοκορφές και η πορδή. Οι  περισσότεροι άνθρωποι παράγουν πορδές με την ψευδαίσθηση ότι εκλύουν άρωμα βιολέτας». Τι ήθελε να πει ο συγγραφέας; Ότι ο μεγάλος άνθρωπος ξέρει πότε και με ποιον τρόπο είναι μικρός. Ο Ανθρωπάκος δεν γνωρίζει ότι είναι μικρός και φοβάται να το μάθει. Σε ποια από τις δύο κατηγορίες θα μπορούσε να κατατάξει κάποιος τον γενικό ελεγκτή και τους υπερασπιστές του; Είναι η καταιγίδα της διαφάνειας και της τιμιότητας που σαρώνει στο πέρασμά της τους απατεώνες, ή μια κούφια πορδή την οποία οι υποστηρικτές του εκλαμβάνουν ως θεσπέσιο άρωμα; Βάλθηκε ο Οδυσσέας να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία ή απλώς κατσιαρίζει;

Ο άμεμπτος

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θέτουμε ευθέως ένα ερώτημα: Μα γιατί στ’ αλήθεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πέρα από κάποιες παρατηρήσεις, να θέλει να φάει τον Οδυσσέα; Διάβασα ένα σχόλιο στα social media και το μεταφέρω: «Ο γενικός ελεγκτής έκανε έρευνα εναντίον του Προέδρου σε τρεις περιπτώσεις και στις τρεις τον δικαίωσε. Και στο θέμα της Ryanair και στο θέμα του οικοπέδου στο Πέρα Πέδι και στο θέμα του τζετ του Σαουδάραβα». Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο πρώτα θέματα από το ΑΚΕΛ είναι που ζητήθηκε να διερευνηθούν. Το τρίτο προέκυψε από σπόντα λόγω ενός καταραμένου πουλιού που κτύπησε τον ανεμοθώρακα του αεροπλάνου. Ο Πρόεδρος λοιπόν σε τρεις περιπτώσεις βρέθηκε σε δύσκολη θέση και ο άμεμπτος, κατά τους αρθρογράφους, γενικός ελεγκτής έκρινε ότι ήταν αθώος.

Αν λοιπόν ο Νίκος Αναστασιάδης είναι άμεμπτος και το πιστοποιητικό καθαρότητας το εξέδωσε ο γενικός ελεγκτής, ο οποίος σύμφωνα με τους γκραντ αρθρογράφους είναι καθαρός ως λευκή περιστερά, γιατί κατηγορείται ο Πρόεδρος ότι συνωμοτεί για να τον διώξει; Απεναντίας, με βάση τη λογική τους, για να τον σχολιάζει και να τον επικρίνει ο άμεμπτος Πρόεδρος πρέπει να  υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τη συμπεριφορά του κ. Μιχαηλίδη. Αν ο κ. Μιχαηλίδης έβρισκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένοχο και ζητούσε γνωμάτευση από τον πρώην γενικό εισαγγελέα κατά πόσον ο κ. Αναστασιάδης διέπραξε κάποιο αδίκημα και ο Πρόεδρος στη συνέχεια τον κυνηγούσε, τότε οι αρθρογράφοι μας θα είχαν απόλυτο δίκαιο να καταγγείλουν το Προεδρικό ότι συνωμοτεί για να τον φάει.

Οι καλοί μας αρθρογράφοι επίσης, γιατί κατηγορούν τον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι θέλει να φάει τον Οδυσσέα; Ο Οδυσσέας ήταν υπάλληλος του Αβέρωφ όταν ήταν υπουργός Συγκοινωνιών, όταν δηλαδή συνέλαβαν και ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ιδέα της κατασκευής των νέων αεροδρομίων της Κύπρου. Απ΄ εκεί τον ξεχώρισε ο Αβέρωφ και έτσι μόλις έφυγε η Γιωργκάτζη έδωσε μάχη για να τον διορίσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη θέση αυτή. Γιατί λοιπόν να τον εχθρεύεται ο Αβέρωφ; Όταν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έδινε τη μάχη (μαζί με τον Νικόλα) εναντίον του παττισμένου Συνεργατισμού, για το καλό της κυπριακής οικονομίας, ο Οδυσσέας ήταν δίπλα του. Από τις δηλώσεις του μάλιστα ο Συνεργατισμός κινδύνεψε να κλείσει πριν την ώρα του. Όταν ο ΔΗΣΥ είχε πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις των καθηγητών που διαφωνούσαν με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο Οδυσσέας στεκόταν δίπλα στον ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση αποκαλώντας τους δασκάλους περίπου τεμπέληδες και χαραμοφάηδες.

Απορούμε εν ολίγοις γιατί κάποιοι θεωρούν ότι το Προεδρικό και ο ΔΗΣΥ συνωμοτούν για να φάνε τον γενικό ελεγκτή; Αν κάποιο κόμμα λογικά δεν θα έπρεπε να ήταν ευτυχισμένο με τη δράση του γενικού ελεγκτή, αυτό θα έπρεπε να είναι το ΑΚΕΛ. Παρ’ όλα αυτά το κόμμα έθεσε μεν ένα θέμα αρχής περί ελεγκτικού συνεδρίου, αλλά, όπως διευκρίνισε, δεν έχει προσωπικά θέματα με τον ίδιο. Οπότε, προς τι ο ψόγος, όταν ακόμα και επώνυμα στελέχη του δηλώνουν οπαδοί του Οδυσσέα Μιχαηλίδη;

Βεβαίως, οι σοβαροί αρθρογράφοι, οπαδοί του γενικού ελεγκτή, διά της εις άτοπον απαγωγής μας υπέδειξαν και ποιο είναι το τίμιο πολιτικό κόμμα. Το Προεδρικό, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, όπως αποφάνθηκαν, είναι διαπλεκόμενοι θεσμοί. Το ΔΗΚΟ όμως που στήριξε σθεναρά τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, δεν μπορεί παρά να είναι τίμιο. Έχουν βέβαια -οι αρθρογράφοι- απόλυτο δίκαιο. Το ΔΗΚΟ είναι ένα κόμμα άμεμπτο και καθαρό. Ουδέποτε ήταν διαπλεκόμενο, πότε δεν έκανε ρουσφέτια, ποτέ δεν ενεπλάκη σε πολιτικές λαμογιές. Ως άμεμπτο λοιπόν πολιτικό κόμμα δεν είχε άλλη επιλογή από του να υποστηρίξει τον πρωταθλητή της διαφάνειας, τον μέντορα της τιμιότητας, την προσωποποίηση του καλού κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Προς τι τα σχόλια;

Εν κατακλείδι, σε αυτή τη χώρα κανένας δεν εχθρεύεται, ούτε θέλει να φάει τον Οδυσσέα. Απλώς λίγη κριτική του ασκείται, αλλά ο άνθρωπος δεν την αντέχει:

* Του ασκεί λίγη κριτική ο άμεμπτος, σύμφωνα με τις εξονυχιστικές του έρευνες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι να κάνει και αυτός; Εξελέγη δύο φορές με 57% και δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι για να κατασκευάσει έναν δρόμο που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του χρειάζεται την άδεια του Οδυσσέα.

* Δεν του ασκεί κριτική ο πρώην προϊστάμενος και μέντοράς του Αβέρωφ Νεοφύτου. Μαζί έφκιαξαν αεροδρόμια, δρόμους, ΧΥΤΥ, μαζί συμπορεύτηκαν για την πάταξη της παρανομίας.

* Πήγε κάτι να ψελλίσει το ΑΚΕΛ για ελεγκτικό συνέδριο, αλλά κι αυτό το άφησε να αιωρείται εν καιρώ τω δέοντι. Εξάλλου πλησιάζουν οι βουλευτικές, οπότε όλα αυτά τα έργα που εξήγγειλε ο Αναστασιάδης και μουλιάζουν στα συρτάρια, επειδή δεν επιτρέπει την υλοποίησή τους ο Οδυσσέας, θα μπορέσει να τα χρεώσει και ως αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

* Το ΔΗΚΟ, ως κόμμα καθαρό και τίμιο, τον υποστήριξε μέχρις εσχάτων. Τον θέλει ίσως και ως πολιτική ρεζέρβα για αργότερα αν διαπιστωθεί ότι ο Νικόλας δεν τραβά.

Οπότε, ποιο είναι το πρόβλημα των καλών και λαϊκών αρθρογράφων;  Ποιος στ’ αλήθεια θέλει να φάει τον γενικό ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη; Δεν είναι πλέον τοις πάσι γνωστό ότι αυτός δεν τρώγεται με τίποτα;

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.