Φόρμα αναζήτησης

ΓΓ ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΕΚ στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6: Θα πάμε σε απεργίες εάν δεν βρεθεί λύση

Την πρόθεση  οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να προχωρήσουν σε απεργίες εάν δεν βρεθεί λύση στη διαβούλευση  για συμφωνία ανανέωσης της σύμβασης μεταξύ εργοδοτών και ξενοδοχοϋπαλλήλων, εξέφρασε ο γγ των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΣΕΚ Μιλτιάδης Μιλτιάδους.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, ο κ. Μιλτιάδους είπε ότι: «Έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό ότι εάν το υπουργείο Εργασίας κηρύξει αδιέξοδο στη διαβούλευση, είμαστε έτοιμοι να  προχωρήσουμε σε απεργιακά μέτρα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αποδεχτήκαμε το κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για διαβουλεύσεις, κάναμε ότι χρειάστηκε αλλά δεν έχουμε άλλο περιθώριο. Δεν έχουμε άλλο όπλο πέραν των απεργιών».

Διαβάστε επίσης: Κλειδί οι μίνιμουμ μισθοί -Με αιτήματα στην υπουργό οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Πρόσθεσε ότι  η  Υπουργός Εργασίας  δήλωσε ότι στη κοινή συνάντηση της Δευτέρας, 26 του μήνα  πρέπει να βρεθεί λύση αλλιώς θα κηρυχτεί αδιέξοδο.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί κοινή συνάντηση.  Η συλλογική σύμβαση έληξε την 1/1/2019. Έκτοτε ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργοδότες προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία ανανέωσης της σύμβασης για την επόμενη τριετία. Ωστόσο η μη σύναψη συμφωνίας οδήγησε τη συζήτηση σε διαμεσολάβηση από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Τα κυριότερα αιτήματα που προτάσσουν οι εργαζόμενοι αφορούν την επιστροφή των όσων παραχώρησαν το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και τη νομική κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων. Σημειώνεται ότι σε άλλους τομείς συμφωνήθηκε η σταδιακή επιστροφή, ενώ στον συγκεκριμένο τομέα παρά το ότι οι ξενοδόχοι δεν επλήγησαν από την κρίση, αρνούνται να συναινέσουν σε κάτι τέτοιο. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΟ θεωρεί πως ο διάλογος βρίσκεται σε αδιέξοδο και πως εάν δεν τελεσφορήσει ούτε ο νέος κύκλος συναντήσεων δηλώνει έτοιμη για λήψη μέτρων.