Φόρμα αναζήτησης

Λεβέντ προς Ευρωπαίους: Προστατέψτε μας από τον Ερντογάν

Ο εκδότης της εφημερίδας Αφρίκα Σενέρ Λεβέντ κατήγγειλε την Τουρκία για καταπίεση και εκφοβισμό στην κατεχόμενη Κύπρο στη διάρκεια σεμιναρίου για την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία που πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Σε παρέμβασή του στο συνέδριο, ο Σενέρ Λεβέντ αναφέρθηκε στην επί 44 χρόνια τουρκική κατοχή, καταθέτοντας την εμπειρία του ιδίου και της εφημερίδας του.
 
Όπως είπε, ως εκδότης της Αφρίκα υπέστη διώξεις και επιθέσεις, με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό λιτσαρίσματος του ιδίου και άλλων δημοσιογράφων μετά που σε άρθρο του παραλλήλισε την επιχείρηση στο Αφρίν με την εισβολή στην Κύπρο.
 
Λέγοντας πως είναι υπό δίωξη, αξίωσε προστασίοα, υποδεικνύοντας ότι είναι Κύπριος υπήκοος της ΕΕ, που ζει στα κατεχόμενα της Κύπρου και κάλεσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου να ανησυχήσουν για το τι συμβαίνει στην υπό κατοχή πλευρά της Κύπρου. Ο αντιπρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-Τουρκίας, Μιλτιάδης Κύρκος, στην έναρξη του συνεδρίου τόνισε πως είναι ανησυχητικό το γεγονός πως και στην Κύπρο λαμβάνουν χώρα επιθέσεις όπως αυτές που έγιναν εναντίον της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρίκα.