Φόρμα αναζήτησης

Λεμεσός: Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε τριώροφη οικοδομή

Πυρκαγιά σε τριώροφη οικοδομή, στον Αγ. Σπυρίδωνα Λεμεσού, ξέσπασε τις πρωινές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Υπηρεσία έλαβε κλήση, στις 04:50, για πυρκαγιά σε τριώροφη οικοδομή, στον Αγ. Σπυρίδωνα Λεμεσού, η οποία αποτελείται από καταστήματα στον ισόγειο χώρο στάθμευσης και από διαμερίσματα, στον 1ο και 2ο όροφο.

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με 3 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.45 .

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην κουζίνα και στο σαλόνι διαμερίσματος στον 1ο όροφο. Από την πυρκαγιά το διαμέρισμα υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Στο διαμέρισμα διέμενε τριμελής οικογένεια, μια ηλικιωμένη, η κόρη της και η εγγονή της.

Η κόρη και η εγγονή κατάφεραν από παράθυρο να πατήσουν σε οροφή εμπορικού οχήματος και να διαφύγουν πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η ηλικιωμένη παράμεινε στον χώρο του διαμερίσματος. Μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εισήλθε στο διαμέρισμα με χρήση αναπνευστικής συσκευής οδήγησε την ηλικιωμένη σε ασφαλή χώρο και της παρείχε οξυγόνο μέχρι να κατασβηστεί η πυρκαγιά όπου και δημιουργήθηκαν κατάλληλες συνθήκες για διάσωση της μέσο του κλιμακοστασίου.

Άλλα δύο άτομα που διέμεναν στον 2ο όροφο, ο οποίος είχε γεμίσει καπνούς, διασώθηκαν από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού προληπτικά.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και η πυρκαγιά διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε από υπερθέρμανση πολύπριζου, λόγω υπερφόρτωσης.

Εξάλλου, στις 01.06 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για περιορισμό διαρροής διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από κύλινδρο 20 τόνων στο λιμάνι Λεμεσού.

Για αντιμετώπιση του περιστατικού ανταποκρίθηκαν 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, συμπεριλαμβανομένου και οχήματος χημικών και η απώλεια περιορίστηκε η ώρα 02.30 με κλείσιμο της κεντρικής βαλβίδας του κυλίνδρου.

Η απώλεια προκλήθηκε μετά από αστοχία κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του κυλίνδρου από γερανογέφυρα.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 8ης Μαΐου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 9ης Μαΐου 2019 ανταποκρίθηκε σε 32 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 14 αφορούσαν πυρκαγιές και 18 ειδικές εξυπηρετήσεις.