Φόρμα αναζήτησης

Λεμεσός: Κίτρινη κάρτα για πράσινα σημεία

Τη διακοπή του συμβολαίου με τον ανάδοχο των πράσινων σημείων στη Λεμεσό, σε περίπτωση που σε διάστημα δύο μηνών δεν συμμορφωθεί με τις συμβατικές του υποχρεώσεις, ζητούν με επιστολή που απέστειλαν στο συμβούλιο δημάρχων μείζονος Λεμεσού, οι δήμαρχοι Αγίου Αθανασίου και Ύψωνα.
Στην επιστολή τους, οι δυο δήμαρχοι τονίζουν τη σοβαρότητα των προβλημάτων που προκύπτουν από την μη τήρηση των όρων του συμβολαίου από τον ανάδοχο διαχειριστή των πράσινων σημείων. Παράλληλα, εισηγούνται να σταλεί προειδοποιητική επιστολή προς τον ανάδοχο, με την οποία θα του δίνεται προθεσμία δυο μηνών για συμμόρφωση και σε αντίθετη περίπτωση, το συμβούλιο να απαιτήσει τη διακοπή του συμβολαίου του.

 Τροποποίηση ωραρίου 

Οι δύο δήμαρχοι ζητούν, επίσης, όπως το συμβούλιο αιτηθεί τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των πράσινων σημείων στην Λεμεσό, έτσι ώστε να μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική η χρήση τους από τους πολίτες, αλλά και τις τοπικές αρχές. Για το θέμα αυτό, το συμβούλιο των δημάρχων κατόπιν συνεννόησης με τον ανάδοχο και αφού συμφωνηθεί το νέο ωράριο που θα εφαρμοστεί, θα πρέπει να αποταθεί στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, για έγκριση του επιπρόσθετου κονδυλίου που θα απαιτηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Σε ό,τι αφορά την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων έξω από τα πράσινα σημεία, ένεκα του γεγονότος ότι υπάρχει αμφισβήτηση της έννοιας «περιμετρικά», όπως αυτή ορίζεται στους όρους και ότι αφορά την ευθύνη διαχείρισής τους, εισηγούνται όπως απομακρυνθούν τα απορρίμματα αυτά από τον ΟΕΔΑ, με την προϋπόθεση ότι ο ανάδοχος θα τοποθετήσει άμεσα φρουρό ασφαλείας στις εισόδους επί 24ώρου βάσεως για αποτροπή επανάληψης του ίδιου φαινομένου.
Οι δήμαρχοι ζητούν, επίσης, όπως αξιοποιηθεί πλήρως η συμβατική υποχρέωση του αναδόχου για κινητό πράσινο σημείο. Οι παρούσες ανάγκες των δήμων και κοινοτήτων υποδεικνύουν, απαιτούν τη δημιουργία τριών νέων κινητών πράσινων σημείων. Επίσης, προσθέτουν, πρέπει να οριστούν συγκεκριμένα σημεία σε κάθε δήμο και κοινότητα, όπου θα εναποθέτουν τα απόβλητα που προορίζονται για το πράσινο σημείο. Σε αυτούς του χώρους, που θα θεωρούνται ως τα σημεία περισυλλογής του αναδόχου από το κινητό-πράσινο σημείο, θα γίνεται επιτόπου διαλογή από τις τοπικές αρχές. Τέλος, οι δήμαρχοι Αγίου Αθανασίου και Ύψωνα τονίζουν ότι πρέπει να ασκηθεί περισσότερη πίεση προς τα Υπουργεία Γεωργίας και Εσωτερικών για δρομολόγηση των διαδικασιών αδειοδότησης των υφιστάμενων πράσινων σημείων, με την εγγραφή των διόδων πρόσβασης προς αυτά.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.