Φόρμα αναζήτησης

Λεμεσός: Δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά

Εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας, ο Δήμος Λεμεσού προχωρεί στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος “Μουσική Πολυχρωμία Λεμεσού”, δίνοντας στην ευκαιρία σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών, να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα μουσικής.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης ανέφερε πως το συγκεκριμένο κοινωνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, θα δώσει την ευκαιρία σε περίπου 30 παιδιά (7-12 χρόνων) διαφορετικών εθνικοτήτων, της περιοχής Αγίου Αντωνίου, να διευρύνουν και ν` αναπτύξουν το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητα τους.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, στις αίθουσες του ΙΗ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, δυο φορές την εβδομάδα, τις απογευματινές ώρες, ενώ αποκορύφωνα του προγράμματος θα αποτελέσει ανοικτή συναυλία των παιδιών, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο κ. Νικολαϊδης ευχαρίστησε τις οικογένειες Στάθη Παπαδάκη και Μιχάλη Τσιαττάλα για τη δωρεά των μουσικών οργάνων που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά, ως επίσης και το ΚΕΠΑΚΥ, Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους, το οποίο αποφάσισε να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία, καλύπτοντας μέρος των μισθών των καθηγητών.